Παρασκευή 22 Μαρτίου 2013

Έξτρα φόρος 45% για τα λεφτά στο εξωτερικό

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Αντιμέτωποι με πρόσθετους φόρους έως και 45% βρίσκονται από χθες χιλιάδες φορολογούμενοι οι οποίοι έβγαλαν την περίοδο 2009-2011 δισεκατομμύρια ευρώ κεφαλαίων σε τράπεζες του εξωτερικού αλλά δεν κατάφεραν τελικά να δικαιολογήσουν την «ψαλίδα» σε σχέση με τα δηλωθέντα εισοδήματά τους.

Στο προσκλητήριο της ΓΓΠΣ για υποβολή συμπληρωματικών δηλώσεων ανταποκρίθηκε μόλις ένας στους δύο φορολογουμένους οι οποίοι έλαβαν το σχετικό ραβασάκι και τώρα αρχίζουν να ράβονται τα κοστούμια των έξτρα φόρων ενώ προετοιμάζεται σαφάρι για τον εντοπισμό αυτών που γύρισαν την πλάτη.

Από τους 24.710 φορολογουμένους στους οποίους εστάλησαν ειδοποιητήρια οι 13.710 υπέβαλαν πρόσθετα στοιχεία είτε αποκαλύπτοντας αδήλωτα εισοδήματα είτε επιχειρώντας να καλύψουν τις διαφορές. Τώρα, οι υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών καλούνται να ξεχωρίσουν την ήρα από το σιτάρι και να βεβαιώσουν πρόσθετους φόρους σε όσους θα αποδειχθεί τελικά ότι επιχείρησαν να γλιτώσουν βγάζοντας στο εξωτερικό κεφάλαια για τα οποία δεν έχουν πληρώσει φόρους.

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι από τα 24.710 ειδοποιητήρια, 8.500 επιστολές γύρισαν πίσω χωρίς αποδέκτη. Αφού ξεκαθαρίσουν οι πιο εύκολες υποθέσεις στις οποίες θα επιβληθούν πρόσθετοι φόροι, για τους 8.500 φορολογουμένους θα αναζητηθούν οι συνυπόχρεοι, θα επιστρατευθούν κατασχέσεις περιουσιακών στοιχείων και γενικότερα κάθε μέσο που δίνει ο νόμος προκειμένου να εισπραχθούν φόροι για κεφάλαια τα οποία κρατήθηκαν μακριά από τα μάτια της Εφορίας.

Σε εκκρεμότητα παραμένουν οι φάκελοι 2.500 φορολογουμένων οι οποίοι ενώ έλαβαν το ραβασάκι δεν έχουν κάνει καμία κίνηση. Ορισμένοι εξ αυτών εκτιμάται ότι έχουν ζητήσει «προσωπική» παράταση, πέραν της 20ής Μαρτίου από την εφορία τους.


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.