Παρασκευή 22 Μαρτίου 2013

Ασφαλές το γάλα στη Ρουμανία

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Επαναεισάγεται στα σούπερ μάρκετ μετά το σκάνδαλο με την καρκινογόνο ουσία.

Διαβεβαιώσεις στο καταναλωτικό κοινό ότι, από την ερχόμενη εβδομάδα, το γάλα που θα κυκλοφορήσει στα ράφια των καταστημάτων λιανικής πώλησης, είναι ασφαλές, έδωσε η Εθνική Κτηνιατρική Υπηρεσία, αρμόδια για την ασφάλεια των τροφίμων της Ρουμανίας ANSVSA.

Σε ανακοίνωσή της υπηρεσίας επισημαίνεται ότι, από την επόμενη εβδομάδα θα επανεισαχθεί στις εμπορικές αλυσίδες, γάλα από συγκεκριμένες φάρμες που είχε σταματήσει να κυκλοφορεί, έπειτα από τον εντοπισμό υψηλότερων επιπέδων αφλατοξίνης σ' αυτό.

Ο προσωρινός πρόεδρος της ANSVSA Βλάντιμιρ Μαναστιρεάνου, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε, υπογράμμισε ότι, έπειτα από τους ελέγχους που διενεργήθηκαν στις φάρμες και τη λήψη όλων των αναγκαίων μέτρων, το γάλα που παράγεται είναι απολύτως ασφαλές για κατανάλωση.

Σύμφωνα με τον ίδιο, όταν ξεκίνησαν οι έλεγχοι στη γαλακτοκομική αγορά, 193 τόνοι ή περίπου το 0,03% της μηνιαίας ποσότητας παραγωγής έπαψε να διατίθεται στις μεταποιητικές βιομηχανίες ή σε απευθείας πώληση στον τελικό καταναλωτή και άλλοι 104 τόνοι γαλακτοκομικών προϊόντων ή το 1,66% της συνολικής παραγωγής, καταστράφηκαν, έπειτα από τον εντοπισμό υπερβολικών επιπέδων αφλατοξίνης.

Στη συνέχεια, η ANSVSA προχώρησε στη λήψη μέτρων και τη διενέργεια εργαστηριακών ελέγχων, με στόχο να αποκατασταθεί η παραγωγή γάλακτος στις φάρμες και τα προϊόντα τους να διατεθούν στην αγορά.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.