Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου 2013

Δημουλιάς: Αδύνατη η είσπραξη των προνοιακών επιδομάτων χωρίς προϋπολογισμό στο δήμο

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Δεν πέρασαν παρά τέσσερις ημέρες από τη στιγμή που αντιδήμαρχος Πύργου, αρμόδιος σε θέματα πρόνοιας επισήμαινε τον κίνδυνο μη καταβολής των προνοιακών επιδομάτων
λόγω έλλειψης προϋπολογισμού στο δήμο και επιβεβαιώθηκε. Η υπηρεσία Πρόνοιας του Δήμου Πύργου έχει αποστείλει την κατάσταση με τους δικαιούχους και τα ποσά που αντιστοιχούν στον καθένα προς το υπουργείο από τις αρχές Ιανουαρίου, ως όφειλε.

Πλην όμως, μεσολάβησαν τα γνωστά γεγονότα της ακύρωσης των αποφάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου, με αποτέλεσμα να χρειαστεί η επανάληψη των δημαιρεσιών για τις δυο θέσεις. Ως εκ τούτου ανεβλήθη και η προγραμματισμένη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πύργου με θέμα την έγκριση του προϋπολογισμού του Δήμου. Η μη καταβολή των επιδομάτων προς τους δικαιούχους συνανθρώπους μας με σοβαρά προβλήματα υγείας ή άλλα ( π. χ απροστάτευτων τέκνων), ενεγράφη στις «παράλληλες απώλειες».

Στο μεταξύ χθες υπεγράφη από το υπ. Εσωτερικών η απόφαση κατανομής των ποσών που αντιστοιχούν στα προνοιακά επιδόματα για όλους τους Δήμους της χώρας. Πέρα από τη συνήθη καθυστέρηση των δέκα (πάνω- κάτω ημερών) από την υπουργική υπογραφή έως ότου φτάσουν τα ποσά στον κάθε δικαιούχο, στον Δήμο του Πύργου η καθυστέρηση θα είναι ακόμα μεγαλύτερη.

Δεν εξαιρούνται τα προνοιακά
Ο κ. Δημουλιάς χθες προσπαθούσε να διευκρινίσει αν οι πληρωμές που αφορούν στα προνοικά επιδόματα μπορούν να γίνουν κατ΄ εξαίρεση, από τις άλλες πληρωμές του δήμου.
Δυστυχώς όπως μας δήλωσε η απάντηση που πήρε ήταν αρνητική. Ο επίτροπος δεν μπορεί να εγκρίνει τη δαπάνη χωρίς τις αποφάσεις της οικονομικής επιτροπής και τον προϋπολογισμό εγκεκριμένο από το Δ.Σ του Πύργου

Ως εκ τούτου τώρα : θα πρέπει να συνεδριάσει η οικονομική επιτροπή του Δήμου Πύργου που εγκρίνει τον προϋπολογισμό, να σταλεί προς συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο, να συνεδριάσει το Δημοτικό Συμβούλιο Πύργου και να τον εγκρίνει. Ακολούθως η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πύργου να εγκριθεί από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση και μόνον τότε να ξεκινήσουν οι διαδικασίες καταβολής των επιδομάτων!

Σε περίπτωση δε, που αναβληθεί και η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της προσεχούς Παρασκευής, η καθυστέρηση θα ξεπεράσει κατά πολύ το δεκαήμερο !

«Να μην πληρώσουν λάθη άλλων»
Ο κ. Δημουλιάς, έχει πάμπολλες φορές καταγγείλει την αναλγησία της πολιτείας έναντι των δικαιούχων προνοιακών επιδομάτων, με αφορμή τις καθυστερήσεις στην καταβολή τους.
Σ’ αυτή την περίπτωση το μόνο που θέλησε να δηλώσει είναι να μην καταδικαστούν οι συμπολίτες μας με ειδικές ανάγκες και εξ αιτίας καθυστερήσεων που θα προέλθουν από «δικές μας» ενέργειες.

«Θα πρέπει να συνεδριάσει άμεσα και έκτακτα το Δημοτικό Συμβούλιο και μόνο για αυτό το λόγο» τονίζει ο κ. Δημουλιάς και εν συνεχεία να πιέσουμε όλοι μαζί να εγκριθούν με ταχύτατες διαδικασίες οι αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου από τον κ. Αγγελάκα για να μπορέσουμε να πληρώσουμε τους ανθρώπους. Γι αυτούς ακόμα και αυτό το ελάχιστο επίδομα που παίρνουν είναι θέμα επιβίωσης. Δεν μπορεί να τους ταλαιπωρεί έτσι το κράτος, να καθυστερεί την πληρωμή τους σχεδόν ένα τετράμηνο και τέλος να μην μπορούμε και εμείς να τους τα αποδώσουμε», καταλήγει.



Πηγή: http://ilialive.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.