Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου 2013

ΕΣΑμεΑ: Εφιαλτική για την αναπηρική οικογένεια η σκέψη και μόνο κατάσχεσης μισθών, περιουσιακών στοιχείων, καταθέσεων

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 31.01.2013

Αυτές τις ημέρες δημοσιεύματα του Τύπου προαναγγέλλουν ότι μικροοφειλέτες του Δημοσίου, εάν δεν καταφέρουν να τακτοποιήσουν τα ληξιπρόθεσμα χρέη τους, θα βρεθούν αντιμέτωποι με τον κίνδυνο κατασχέσεων σε μισθούς, συντάξεις και καταθέσεις τους.

Παράλληλα, τις ίδιες ημέρες, συνταξιούχοι και εργαζόμενοι με αναπηρία και μέλη των οικογενειών τους που έχουν στη φροντίδα τους άτομα με βαριά αναπηρία παραλαμβάνουν μειωμένες τις συντάξεις και τους μισθούς τους. Ειδικά για τους εργαζόμενους που είναι άτομα με αναπηρία ή γονείς κηδεμόνες σύζυγοι ατόμων με αναπηρία οι μειώσεις αυτές σηματοδοτούν την πλήρη οικονομική εξαθλίωσή τους. Η Πολιτεία δεν έχει λάβει κανένα προστατευτικό μέτρο για τα εισοδήματά τους από την αρχή της οικονομικής κρίσης…

Συνταξιούχοι, εργαζόμενοι δημοσίου και ιδιωτικού τομέα και ειδικά οι χιλιάδες φυλακισμένοι του ΚΕΠΑ των οποίων έχει ανασταλεί η σύνταξη ή το επίδομα τους, έχουν δικαιολογημένα αναστατωθεί με τα δημοσιεύματα περί κατασχέσεων μικροοφειλετών του δημοσίου, αφού είναι οι πρώτοι που θα αντιμετωπίσουν τη αδυναμία τακτοποίησης ληξιπρόθεσμων οφειλών τους.

Η σκέψη και μόνο κατάσχεσης μισθών, περιουσιακών στοιχείων, καταθέσεων μικροοφειλετών φαντάζει εφιαλτική και άδικη για κάθε ελληνική οικογένεια που αυτή τη στιγμή αγωνίζεται για την επιβίωσή της. Δεν θα δεχτούμε σε οποιαδήποτε περίπτωση να βρεθεί αντιμέτωπος ούτε ένας πολίτης με αναπηρία με την κατάσχεση μισθού σύνταξης ή περιουσιακού του στοιχείου λόγω οφειλών του στο δημόσιο.


Μεταβιβάσιμα αρχεία:
Δ/Τ σε ηλεκτρονική μορφή (application/msword, 92 KB)
Επιστολή σε ηλεκτρονική μορφή (application/msword, 117 KB)



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.