Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου 2013

Στον "αέρα" τα πολυτεκνικά επιδόματα

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Αρκετούς μήνες θα πρέπει να περιμένουν περίπου 420.000 πολύτεκνες και τρίτεκνες οικογένειες προκειμένου να εισπράξουν το νέο ειδικό επίδομα που ανέρχεται σε 500 ευρώ το χρόνο για κάθε παιδί.

Πιο συγκεκριμένα, μετά την ψήφιση του νέου φορολογικού τα αρμόδια υπουργεία Οικονομικών και Εργασίας δεν έχουν προχωρήσει τις απαραίτητες διαδικασίες προκειμένου να ξεκινήσει η διαδικασία για την καταβολή των επιδομάτων. Η σχετική διάταξη στο νομοσχέδιο δεν αναφέρει ούτε τα δικαιολογητικά ούτε και ποιοι θα χορηγούν τα επιδόματα και κάθε πότε.

Έτσι αν και καταργήθηκαν τα πολυτεκνικά επιδόματα του ΟΓΑ, από την 1 Ιανουαρίου ισχύει η νέα κλίμακα για την παρακράτηση φόρου μισθωτών υπηρεσιών και οι φοροαπαλλαγές για τα παιδιά καταργήθηκαν, ακόμη δεν έχει εκδοθεί η σχετική υπουργική απόφαση που θα ορίζει τις λεπτομέρειες για την χορήγηση των επιδομάτων.

Την ίδια στιγμή είναι διαθέσιμα προς είσπραξη τα προνοιακά επιδόματα για τους μήνες Νοέμβριο και Δεκέμβριο. Την απόφαση για την καταβολή των προνοιακών επιδομάτων του Νοεμβρίου - Δεκεμβρίου, συνολικού ποσού 119.858.052,00 ευρώ, υπέγραψε ο υπουργός Εσωτερικών Ευριπίδης Στυλιανίδης.

Οι δικαιούχοι ανέρχονται σε περίπου 180.000 και η καταβολή των επιδομάτων θα γίνει άμεσα από τους Δήμους της χώρας.


Πηγή: http://www.real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.