Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου 2013

Έκοψαν το ρεύμα σε 8μελη οικογένεια

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

H ΔΕΗ έκοψε το ρεύμα σε 8μελή οικογένεια που ζει στον Πύργο. Ο Νίκος Σμαρνάκης, πατέρας τεσσάρων ανήλικων παιδιών, που ζει μαζί με τους γονείς του μιλά στην κάμερα του "Ilialive.gr" και ζητά: "Θέλω μία ρύθμιση ευνοϊκή για να μπορώ να την πληρώνω".

Ο Νίκος Σμαρνάκης δουλεύει το πρωί στο κυλικείο του Διοικητηρίου στη Νομαρχία και τα βράδια σε δεύτερη δουλειά ως σερβιτόρος σε ταβέρνες της περιοχής. Μια σειρά από ατυχείς συγκυρίες, τον οδήγησαν, από τη μια στιγμή στην άλλη, να βρεθεί σε οικονομικό αδιέξοδο.

Ένα σοβαρό πρόβλημα υγείας στον μόλις δυόμισι χρονών μικρό του γιό, ο οποίος υποβλήθηκε σε χειρουργικές επεμβάσεις και παρέμεινε στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας για περισσότερες από 40 ημέρες, γιγάντωσαν, όπως ο ίδιος λέει, τα προβλήματα που αντιμετώπιζε.

«Πρώτος και βασικός στόχος μου ήταν να κάνω τα πάντα για να ζήσει το παιδί μου και τα κατάφερα. Πλέον όμως, όλοι οι λογαριασμοί πήγαν πίσω με αποκορύφωμα να έρθει η ΔΕΗ, παρότι είχα προχωρήσει σε ρύθμιση να μου κόψει το ρεύμα…».

Ο Νίκος Σμαρνάκης το τελευταίο διάστημα, είδε το μεροκάματο του να μειώνεται από τη μια στιγμή στην άλλη καθώς η Νομαρχία παρέμενε κλειστή εξαιτίας της απεργίας των υπαλλήλων, αλλά και της κατάληψης της από άλλες ομάδες, οπότε αυτομάτως το κυλικείο του, δεν είχε πελάτες για να εξυπηρετήσει άρα και έσοδα. Στο μεσοδιάστημα αυτό, τον Οκτώβριο συγκεκριμένα, ήρθε αντιμέτωπος με έναν υψηλό λογαριασμό ΔΕΗ ύψους 1000 ευρώ.

"Αδυνατούσα να τον πληρώσω, γιατί εκείνη την περίοδο είχα να καλύψω τα νοσήλια του παιδιού μου. Πήγα στη ΔΕΗ στον Πύργο και ζήτησα ρύθμιση. Με τη ρύθμιση μου ζήτησαν να πληρώσω 500 ευρώ το Νοέμβρη και άλλα 500 ευρώ το Δεκέμβρη. Τους εξήγησα ότι μου είναι πολύ δύσκολο να συγκεντρώσω αυτό το ποσό, γιατί η Νομαρχία ήταν κλειστή λόγω απεργίας και καταλήψεων".

Δείτε το βίντεο από το "Ilialive.gr":




Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.