Τρίτη 12 Φεβρουαρίου 2013

ΕΡΤ: Διαγωνισμός για μαθητές

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Η ΕΡΤ σε συνεργασία με το Ιόνιο Πανεπιστήμιο και την Επιστημονική Ένωση "Νέα παιδεία" διοργανώνουν έναν πανελλήνιο διαγωνισμό για τη δημιουργία ενός ιστορικού ντοκιμαντέρ.

Διαβάστε το δελτίο Τύπου της ΕΡΤ:

"Η ΕΡΤ Α.Ε., το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα «Ιστορική Έρευνα, Διδακτική και Νέες Τεχνολογίες» του Ιονίου Πανεπιστημίου και η Επιστημονική Ένωση «Νέα Παιδεία», διοργανώνουν Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Ιστορικού Ντοκιμαντέρ, με τίτλο «Προσεγγίζουμε κριτικά το παρελθόν».

Ο διαγωνισμός, θεματικό πεδίο του οποίου είναι η Νεώτερη και Σύγχρονη Ελληνική και Ευρωπαϊκή Ιστορία, αφορά μαθητές Γ΄ Γυμνασίου και όλων των Τάξεων Γενικού και Εσπερινού Λυκείου και ΕΠΑΛ, καθώς και τους μαθητές Σχολείων Δεύτερης Ευκαιρίας.

Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να δημιουργήσουν ένα ιστορικό ντοκιμαντέρ, σαφώς προσδιορισμένο ως προς το θέμα και τη χρονική του τοποθέτηση, διάρκειας μέχρι 10΄. Οι διοργανωτές του διαγωνισμού, θα παράσχουν στους συμμετέχοντες επιστημονική βοήθεια, εξειδικευμένη βιβλιογραφία και πρόσβαση σε πηγές άντλησης κινηματογραφικού υλικού. Το υλικό πρέπει να κατατεθεί σε dvd μαζί με την αίτηση συμμετοχής, το αργότερο μέχρι και την Παρασκευή 29 Μαρτίου 2013.

Τα ντοκιμαντέρ θα κριθούν από Κριτική Επιτροπή – με συμμετοχή εκπροσώπου της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης – η οποία θα εποπτεύεται από ειδική Επιστημονική Επιτροπή. Η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων και η Τελετή Απονομής των Βραβείων θα γίνει στην Αθήνα το Σάββατο 11 Μαΐου 2013. Κατά τη διάρκεια της Τελετής θα απονεμηθούν τρία βραβεία και δύο έπαινοι, που θα συνοδεύονται από ειδικά διπλώματα και αναμνηστικά δώρα.

Η ΕΡΤ θα αναρτήσει τα βραβευμένα ντοκιμαντέρ στην ιστοσελίδα της για διάστημα έξι μηνών.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν χρηστικές πληροφορίες και έντυπα συμμετοχής στον διαγωνισμό, μέσα από τον ιστότοπο της ΕΡΤ www.ert.gr και καθώς και από την ιστοσελίδα του περιοδικού «Νέα Παιδεία» www.neapaideia - glossa.gr".


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.