Τρίτη 12 Φεβρουαρίου 2013

Στήριξη σε νέους μηχανικούς και απόφοιτους πληροφορικής

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Προγράμματα για νέες επιχειρήσεις και αύξηση εργασιακής εμπειρίας
.
Εναλλακτική λύση στην κατ΄ ανάγκη μετανάστευση θα μπορούσε να προσφέρει σε νέους μηχανικούς και πληροφορικούς της Θεσσαλονίκης η Αναπτυξιακή Σύμπραξη «Επιχειρείν και Απασχόληση στη Μεταποίηση», μέσω της προκήρυξης προγράμματος, που τους στηρίζει στη διαδικασία ίδρυσης της δικής τους επιχείρησης ή αύξησης της εργασιακής τους εμπειρίας.

Στη σύμπραξη συμμετέχουν οι εξής φορείς: σύνδεσμοι Βιομηχανιών (ΣΒΒΕ), Εξαγωγέων (ΣΕΒΕ), Επιχειρήσεων Πληροφορικής Βορείου Ελλάδος (ΣΕΠΒΕ), Επιχειρήσεων Πλεκτικής Ετοίμου Ενδύματος Ελλάδος (ΣΕΠΕΕ), πανεπιστήμια Αριστοτέλειο (ΑΠΘ) και Μακεδονίας (ΠΑΜΑΚ), Κέντρα Επαγγελματικής Κατάρτισης ΣΕΒΕ-ΣΒΒΕ-ΔΕΘ και ΕΝΔΥΣΗ και εταιρεία ΓΝΩΣΗ Αναπτυξιακή ΑΜΚΕ.

Συγκεκριμένα, η Σύμπραξη προσκαλεί απόφοιτους πανεπιστημιακής ή πολυτεχνικής σχολής, μηχανικούς ή πληροφορικούς, να συμμετάσχουν σε πρόγραμμα απόκτησης εργασιακής εμπειρίας ή/και επέκτασης των επιχειρηματικών τους δραστηριοτήτων, ώστε να βρουν δουλειά στην τοπική αγορά εργασίας. Η διαδικασία έχει ως εξής: οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να εκδηλώσουν το συντομότερο ενδιαφέρον και να καταθέσουν τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, γιατί οι διαθέσιμες θέσεις είναι μόνο 10.

Ακολούθως, η Αναπτυξιακή Σύμπραξη θα καταρτίσει όσους επιλεγούν, παρέχοντας εκπαιδευτικό επίδομα πέντε ευρώ ανά ώρα εκπαίδευσης (5€/ώρα), θα τους συμβουλεύσει και θα τους υποστηρίξει με την εκπόνηση δωρεάν επιχειρηματικού σχεδίου για την επέκταση των δραστηριοτήτων των νέων επιστημόνων. Τέλος, η Σύμπραξη θα φέρει σε επαφή τους νέους επιστήμονες με τις επιχειρήσεις που ενδιαφέρονται να χρησιμοποιήσουν υπηρεσίες συναφείς με το αντικείμενο της δραστηριότητας αυτών.

Για περισσότερες πληροφορίες ή διευκρινίσεις, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με τις υπηρεσίες του ΣΒΒΕ ή ν΄ ανατρέχουν στο αναλυτικό κείμενο της προκήρυξης, στη διεύθυνση: http://www.sbbe.gr/m2/topsa.asp



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.