Τρίτη 12 Φεβρουαρίου 2013

Εισαγγελέας για το Παίδων "Αγία Σοφία"

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ενάμιση χρόνο μετά το κλείσιμο της Παιδοκαρδιοχειρουργικής Κλινικής του Νοσοκομείου Παίδων «Αγία Σοφία»…λόγω έλλειψης προσωπικού η Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας διέταξε τη διενέργεια έρευνας με αφορμή τις αποκαλύψεις που είδαν το φως της δημοσιότητας πως τρία μικρά παιδιά έχουν χάσει μέχρι στιγμής τη ζωή τους, λόγω της παύσης λειτουργίας της Μονάδας.

Το έναυσμα για την εισαγγελική έρευνα έδωσαν δημοσιεύματα στην εφημερίδα ‘’Ελευθεροτυπία» που χαρακτήριζε «έγκλημα διαρκείας σε βάρος των παιδιών το αιφνίδιο κλείσιμο της Παιδοκαρδιοχειρουργικής Κλινικής του Νοσοκομείου Παίδων « Αγία Σοφία», του μοναδικού δημόσιου κέντρου, το Σεπτέμβριο του 2011, με αποτέλεσμα, όπως αναφέρεται, τα χειρουργημένα βρέφη να μεταφερθούν σε εντατικές μονάδες άλλων ορόφων, υπό τριτοκοσμικές και άκρως επικίνδυνες συνθήκες.

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, αμέσως μετά και με την -αρχική- δικαιολογία της «αναβάθμισης», έκλεισε, το ίδιο αιφνίδια, ολόκληρο το Κέντρο και τα παιδιά που ανέμεναν χειρουργεία παραπέμφθηκαν στο Ωνάσειο, το οποίο όμως δεν διαθέτει κάλυψη παιδιατρικού νοσοκομείου και σε περίπτωση άλλης επιπλοκής οι μικροί ασθενείς μεταφέρονται πίσω στο «Αγία Σοφία» . Σύμφωνα με τα στοιχεία που είδαν μάλιστα το φως της δημοσιότητας, από το σύνολο των άνω των 50 περιστατικών που ανέμεναν χειρουργείο, το Ωνάσειο αναφέρει ότι «νοσηλεύονται» ή «αντιμετωπίζονται» 39, χωρίς να διευκρινίζεται αν έχουν ή όχι χειρουργηθεί, ενώ φαίνεται να είναι αναλογικά αυξημένος ο αριθμός επισυμβάντων θανάτων ασθενών. Και οι γονείς των παιδιών φαίνεται ότι σε πολλές περιπτώσεις λόγω της αδυναμίας συνεννόησης με τους γιατρούς, είναι αναγκασμένοι να στέλνουν εξώδικα προκειμένου να χειρουργηθούν τα παιδιά τους!

Τις διαστάσεις του προβλήματος επισημαίνει και η πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Παιδιών με Συγγενείς Καρδιοπάθειες «Η Αγία Σοφία» Χρυσάνθη Κοκολάκη η οποία τονίζει: «Υπάρχουν παιδιά που έχασαν τη ζωή τους επειδή δεν πρόλαβαν και δεν χειρουργήθηκαν από το Ωνάσειο. Ειδικά για ένα παιδί ανασφάλιστο αλβανικής καταγωγής η καθυστέρηση έφθασε τον έναν χρόνο, από τον Μάιο του 2011 μέχρι τον Ιούνιο του 2012. Οι καθυστερήσεις φυσικά οφείλονται και στο γεγονός ότι ήταν ανασφάλιστο».

Το θέμα αυτό έχει φτάσει, με ερώτηση 10 βουλευτών της Ν.Δ και στη Βουλή από το Δεκέμβριο του 2012 χωρίς ωστόσο να έχει ληφθεί απάντηση για τον αριθμό των νοσηλευόμενων παιδιών, τον αριθμό των επεμβάσεων και την πορεία αυτών. Την ίδια ώρα πάντως ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λυκουρέντζος πετάει το …μπαλάκι στους γιατρούς του «Αγία Σοφία», στους οποίους, όπως ισχυρίζεται, ανήκει η ευθύνη.

Το λόγο τώρα ωστόσο φαίνεται ότι παίρνει και η Δικαιοσύνη που αναλαμβάνει να διερευνήσει όλες τις σχετικές καταγγελίες στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης που διατάχθηκε.


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.