Τρίτη 12 Φεβρουαρίου 2013

«Λίφτινγκ» στο ασφαλιστικό από το Μάρτιο

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ποιες είναι οι αλλαγές.

Στην ενοποίηση όλων των ταμείων επικουρικής ασφάλισης στο Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης (ΕΤΕΑ), στην προσαρμογή των εφάπαξ αποζημιώσεων και στην αναθεώρηση του καθεστώτος για τις συντάξεις αναπηρίας, θα πρέπει να προχωρήσει η κυβέρνηση έως το Μάρτιο, στο πλαίσιο της ολοκλήρωσης της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης.

Μετά την αύξηση του ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης κατά 2 χρόνια, από την 1η Ιανουαρίου της φετινής χρονιάς, η τρόικα έχει ζητήσει από το υπουργείο Εργασίας να μπει μαχαίρι στις επικουρικές συντάξεις και στις συντάξεις αναπηρίας, θέματα τα οποία θα απασχολήσουν τα κλιμάκια του ΔΝΤ, της ΕΕ και της ΕΚΤ κατά την επιστροφή τους στην Αθήνα, στα τέλη Φεβρουαρίου.

Μέχρι και τα τέλη Μαρτίου, η κυβέρνηση θα πρέπει να ολοκληρώσει τη μεταρρύθμιση της λειτουργίας των δημοσίων ασφαλιστικών ταμείων επικουρικής ασφάλισης και να εξασφαλίσει την ενοποίηση όλων των υπαρχόντων ταμείων με το ΕΤΕΑ. Παράλληλα, θα πρέπει να διασφαλίσει ότι το νέο ενιαίο ταμείο ΕΤΕΑ θα εγκαταστήσει με οικονομικά αποδοτικό τρόπο ένα μηχανογραφικό σύστημα ατομικών λογαριασμών συνταξιοδότησης.

Την ίδια στιγμή, το υπουργείο Εργασίας θα πρέπει να εντοπίσει τα Ταμεία, στα οποία τα εφάπαξ - που καταβάλλονται κατά τη συνταξιοδότηση - είναι αναντίστοιχα με τις εισφορές και να προσαρμόσει ανάλογα τις πληρωμές. Προς το σκοπό αυτό,θα σχεδιαστεί - σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, την ΕΚΤ και το ΔΝΤ - ένας νέος, αναλογιστικά ουδέτερος, τύπος για τον υπολογισμό των εφάπαξ.

Τέλος, το υπουργείο Εργασίας θα πρέπει έως το Μάρτιο να παρουσιάσει έκθεση για την αναθεώρηση του καθεστώτος των συντάξεων αναπηρίας, που θα διασφαλίζει ότι οι συντάξεις αυτές δεν θα ξεπερνούν το 10% του συνολικού αριθμού των συντάξεων.



Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.