Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου 2013

Απόφαση - βόμβα υπέρ δανειολήπτριας

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Απόφαση - σταθμός από το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών με την διαδικασία των ασφαλιστικών μέτρων. Αναστέλλει για περίπου τέσσερα χρόνια, κάθε πράξη εκτέλεσης (κατάσχεση, πλειστηριασμό) κατά της περιουσίας δανειολήπτριας.

Συγκεκριμένα ο δικηγόρος της οφειλέτριας κ. Νεκτάριος-Γεώργιος Κατσίκας, αξιοποιώντας τα στοιχεία της υπόθεσης, πέτυχε να εκδοθεί απόφαση όπου μεταξύ των άλλων, πιθανολογεί ότι θα υπάρξει ανεπανόρθωτη βλάβη στην οφειλέτρια εάν κατασχεθεί περιουσιακό της στοιχείο, ειδικά η κατοικία της.

Κι αυτό πριν την έκδοση απόφασης επί της ανακοπής που άσκησε η δανειολήπτρια κατά της Διαταγής Πληρωμής, που εξέδωσε αγγλική εταιρεία, η οποία αν και εκπροσωπείται στην Ελλάδα από την ίδια την τράπεζα που έδωσε το δάνειο εμφανίζεται ως δικαιούχος της αποπληρωμής του.

Έχοντας υπόψη ότι για την έκδοση της απόφασης αυτής, εφαρμόστηκαν οι κοινές διατάξεις του Αστικού Δικαίου και όχι κάποιος ευεργετικός νόμος λόγω της οικονομικής κρίσης, ανοίγει πλέον ο δρόμος για την προστασία δανειοληπτών ανεξάρτητα από την ύπαρξη η όχι άλλων νομοθετημάτων και αποφάσεων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η απόφαση δεν είναι εφέσιμη.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.