Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου 2013

Γιατροί «μαϊμού» στη Θεσσαλονίκη

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Γιατροί «μαϊμού» έχουν αρχίσει να εισβάλλουν επικίνδυνα στη Θεσσαλονίκη, εξαπατώντας τους πολίτες. Μέσω διαδικτύου, τηλεόρασης, εντύπων, αλλά και μηνυμάτων σε κινητά τηλέφωνα διαφημίζουν φθηνές, αλλά αμφιβόλου ποιότητας υπηρεσίες υγείας, γεγονός που εγκυμονεί κινδύνους για τους ανυποψίαστους πολίτες.

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση γυναίκας αισθητικού, η οποία διαφημιζόταν ως δερματολόγος, χωρίς ωστόσο να αποδεικνύεται από πουθενά ότι όντως διαθέτει πτυχίο Ιατρικής κι ότι έχει άδεια ασκήσεως επαγγέλματος. Την ίδια στιγμή, φουντώνει και το κύμα των εκπτωτικών και μεσιτικών εταιρειών, που εμφανίζουν τις ιατρικές υπηρεσίες σαν εμπόρευμα, επιχειρώντας να εκμεταλλευτούν την αγωνία και τις οικονομικές δυσχέρειες των πολιτών.

Τις καταγγελίες αυτές έκανε, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, το προεδρείο του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης -μάλιστα, έχει ήδη ενημερώσει τον εισαγγελέα για τη δερματολόγο «μαϊμού», ενώ έχει στείλει στον εισαγγελέα και δύο μεσιτικές εταιρείες με έδρα τη Θεσσαλονίκη, που διαφημίζουν εκπτωτικά κουπόνια για ιατρικές υπηρεσίες.

Η διοίκηση του ΙΣΘ προχωρά επίσης στην δημιουργία ιατρικών ISO. Όπως εξήγησε ο αντιπρόεδρος του συλλόγου Δ. Τσάμης, «σε έξι μήνες θα είμαστε σε θέση να παρέχουμε στα μέλη μας, ως φορέας πιστοποίησης, την ειδική πιστοποίηση που πρέπει να έχουν τα ιατρεία. Η προσπάθειά μας αυτή αφορά και τους πολίτες, διότι δεν μπορεί ένα ISO να λειτουργεί ταυτόχρονα και για μια... μεταφορική εταιρεία και για μια υπηρεσία υγείας».


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.