Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου 2013

ΣτΕ: Συζητήθηκε η τακτοποίηση αυθαιρέτων

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Στην Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας συζητήθηκε η τακτοποίηση των αυθαιρέτων νέας γενιάς για 30 χρόνια, καθώς και η συνταγματικότητα ή μη του νόμου για την περιβαλλοντική αδειοδότηση έργων και δραστηριοτήτων, τη ρύθμιση αυθαιρέτων («Πράσινο Ταμείο»), κ.λπ.

Στο Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο έχουν προσφύγει κάτοικοι του Αμαρουσίου Αττικής και άλλων περιοχών, επικαλούμενοι, μεταξύ των άλλων, ότι θίγονται με τον αντισυνταγματικό Ν. 4014/2011, που προβλέπει τη διαδικασία νομιμοποίησης των αυθαιρέτων και την επιβολή ειδικού προστίμου υπέρ του «Πράσινου Ταμείου».

Ειδικότερα, οι κάτοικοι υποστηρίζουν ότι ο επίμαχος νόμος παραβιάζει το άρθρο 24 του Συντάγματος για την προστασία του περιβάλλοντος, τις συνταγματικές αρχές της ανάπτυξης του οικιστικού περιβάλλοντος βάσει επιστημονικού σχεδιασμού, τη συνταγματική αρχή της ισότητας, την αρχή της διάκρισης των εξουσιών, κ.λπ.

Οι δικηγόροι τόσο του Δημοσίου όσο και των κατοίκων που προσέφυγαν στο δικαστήριο ανέπτυξαν τις αντίθετες θέσεις τους.

Σημειώνεται ότι η μέχρι τώρα νομολογία και οι παλαιότερες αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας είναι κατά των αυθαιρέτων και ειδικά της νέας γενιάς. Η Ολομέλεια του ΣτΕ επιφυλάχθηκε να εκδώσει τις αποφάσεις της.



Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.