Παρασκευή 18 Ιανουαρίου 2013

Αποκλεισμένη η είσοδος του Ινστ. Εκπαιδευτικής Πολιτικής

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Οι φοιτητές θέλουν να βγουν από την «ομηρεία» και να πάρουν την πιστοποίησή τους.

Την επικαιροποίηση του προγράμματος σπουδών της Επιστήμης της Αγωγής και της Εκπαίδευσης από το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής και την υπογραφή του προγράμματος από το υπουργείο Παιδείας ζητούν 150 προπτυχιακοί φοιτητές του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Οι φοιτητές σήμερα απέκλεισαν συμβολικά την είσοδο του Ινστιτούτου ζητώντας να μπει ένα τέλος στην «ομηρία» τους -η οποία για τους μισούς από αυτούς κρατάει εδώ και δύο χρόνια- ώστε να μπορέσουν να ολοκληρώσουν τις σπουδές τους και να έχουν το δικαίωμα να συμμετάσχουν στις εξετάσεις για το διορισμό τους στην εκπαίδευση.

Όπως τόνισαν, μιλώντας στο ΑΠΕ- ΜΠΕ, οι φοιτητές, το πρόγραμμα ξεκίνησε πριν από δύο χρόνια και είναι μονοετές, ύστερα από απόφαση του υπουργείου Παιδείας. Ωστόσο, εξαιτίας της αλλαγής του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου, που είχε εγκρίνει το πρόγραμμα σε Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής θα πρέπει να λάβει εκ νέου έγκριση και να λάβει την υπογραφή από το υπουργείο Παιδείας, ώστε να μπορέσουν οι φοιτητές να πάρουν την απαραίτητη πιστοποίηση.

Σημειώνεται ότι, στο εν λόγω πρόγραμμα, έχουν υποβάλει αίτηση υπαγωγής ακόμη 700 τελειόφοιτοι φοιτητές του Οικονομικού Πανεπιστημίου.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.