Παρασκευή 18 Ιανουαρίου 2013

Τεστ αναπνοής θα εντοπίζει πνευμονικές λοιμώξεις

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Τι αποκάλυψε πείραμα σε ποντίκια.

Ο εντοπισμός της «μυρωδιάς» διαφορετικών ειδών βακτηρίων του πνεύμονα θα μπορούσε να οδηγήσει σε απλό τεστ αναπνοής για τη διάγνωση λοιμώξεων, υπέδειξε έρευνα σε ποντικούς, που δημοσιεύεται στο περιοδικό «Journal of Breath Research».

Η ανάλυση της αναπνοής θα μπορούσε να μειώσει το χρόνο διάγνωσης πνευμονικών λοιμώξεων από εβδομάδες σε λεπτά, δήλωσαν ερευνητές του Πανεπιστημίου Vermont. Επιστήμονες έχουν ήδη διερευνήσει τεστ αναπνοής για τη διάγνωση άσθματος και καρκίνου.

Ειδικός δήλωσε ότι η ανάλυση αναπνοής είναι σημαντικός και αναδυόμενος παράγοντας.

Η διάγνωση βακτηριακών λοιμώξεων, παραδοσιακά, σημαίνει τη συλλογή δείγματος που χρησιμοποιείται για την ανάπτυξη βακτηρίων στο εργαστήριο. Τα βακτήρια στη συνέχεια εξετάζονται για να κατηγοριοποιηθούν και να διαπιστωθεί πώς ανταποκρίνονται στα αντιβιοτικά, που μπορεί να είναι χρονοβόρο.

Οι γιατροί θεωρούν την ανάλυση της αναπνοής, αντίθετα, ως γρήγορη και μη επεμβατική μέθοδο διάγνωσης νόσων.

Ερευνητές του Πανεπιστημίου Vermont ανέλυσαν πτητικές οργανικές ουσίες από την εκπνοή διαφορετικών βακτηρίων, καθώς και από διαφορετικά στελέχη του ίδιου βακτηρίου.

Μόλυναν ποντικούς με 2 βακτήρια, Pseudomonas aeruginosa και Staphylococcus aureus , που είναι συνήθη σε λοιμώξεις του πνεύμονα και έλαβαν δείγμα από την αναπνοή τους μετά από 24 ώρες.

Οι ουσίες στην αναπνοή αναλύθηκαν με τη χρήση τεχνικής (SESI-MS), που μπορεί να εντοπίζει εξαιρετικά μικρά στοιχεία των χημικών που περιέχονται στην αναπνοή.

Οι ερευνητές ανακάλυψαν στατιστικά σημαντική διαφορά μεταξύ των προβλημάτων αναπνοής στους ποντικούς που είχαν λοίμωξη από βακτήρια και σε όσους δεν είχαν επηρεαστεί. Δήλωσαν επίσης ότι κατάφεραν να ξεχωρίσουν 2 είδη βακτηρίων και 2 διαφορετικά στελέχη του ίδιου βακτηρίου (P . Aeruginosa).

Ωστόσο η ερευνήτρια Jane Hill, δήλωσε ότι ακόμα υπάρχουν προκλήσεις που πρέπει να υπερνικηθούν. Τώρα συνεργάζεται με συναδέλφους για τη λήψη δειγμάτων από ασθενείς, ώστε να φανεί η ισχύς και οι περιορισμοί της ανάλυσης της αναπνοής πιο ολοκληρωτικά.


Πηγή: http://www.iatronet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.