Παρασκευή 18 Ιανουαρίου 2013

Κoινωνικό παντοπωλείο: 1280 άτομα εξυπηρετούνται κάθε μήνα

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Με αφορμή τη συμπλήρωση ενός χρόνου λειτουργίας του «Κοινωνικού Παντοπωλείου - Μ.Α.Ζ.Ι.», το οποίο ξεκίνησε τον Ιανουάριο 2012 και προμηθεύει πλέον με τρόφιμα, ρούχα και είδη πρώτης ανάγκης περισσότερα από 1280 άτομα κάθε μήνα, ο Πρόεδρος και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της αστικής μη κερδοσκοπικής εταιρείας «M.A.Z.I. – Με Αλληλεγγύη Ζούμε Ισότιμα» θα κάνουν τον απολογισμό του «Μ.Α.Ζ.Ι.» και του έως σήμερα έργου της εταιρείας και θα θέσουν τον προγραμματισμό δράσεων για τη νέα χρονιά, την Παρασκευή 18 Ιανουαρίου στις 12 το μεσημέρι.

Τον Οκτώβριο του 2011, μία ομάδα εθελοντών, ευαισθητοποιημένων πολιτών της Θεσσαλονίκης, ανταποκρινόμενη σε μια μεγάλη ανάγκη της σημερινής κοινωνίας που μαστίζεται από την οικονομική κρίση, ίδρυσε την αστική εταιρεία μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα «Μ.Α.Ζ.Ι. – Με Αλληλεγγύη Ζούμε Ισότιμα», με έδρα την Θεσσαλονίκη.



Πρωταρχικός σκοπός της Μ.Α.Ζ.Ι. είναι η ουσιαστική συμβολή της στην αντιμετώπιση των οικονομικών προβλημάτων που συναντούν, καθημερινά πλέον, συνάνθρωποι μας. Ως κύριο μέσο για την επίτευξη του ανωτέρω σκοπού ορίστηκε η ίδρυση και λειτουργία Κοινωνικού Παντοπωλείου στη Θεσσαλονίκη που εξυπηρετεί συνανθρώπους μας που υποφέρουν περισσότερο από την κρίση. Άτομα και οικογένειες που δοκιμάζονται από την ανεργία και την οικονομική δυσπραγία καλύπτουν πρωτογενείς ανάγκες επιβίωσής τους, προμηθευόμενα εντελώς δωρεάν, είδη διατροφής και ρουχισμού από το Κοινωνικό Παντοπωλείο – M.A.Z.I.



Η προσπάθεια αυτή στηρίζεται αποκλειστικά στην ευγενική προσφορά επιχειρήσεων, οργανισμών και εθελοντών και δεν στηρίζεται σε καμία κρατική επιχορήγηση.

Αξίζει να σημειωθεί πως η κοινωνία της Θεσσαλονίκης έχει αγκαλιάσει από την αρχή θερμά αυτή την προσπάθεια και πολλοί συμπολίτες μας αλλά και επιχειρήσεις σπεύδουν να βοηθήσουν προσφέροντας είδη διατροφής (ρύζι, ζυμαρικά, όσπρια, αλεύρι, λάδι, ζάχαρη, παιδικές τροφές, κονσέρβες, γάλα μακράς διαρκείας κλπ), είδη καθαριότητος (σαπούνι, σαμπουάν, χαρτί τουαλέτας, πάνες, απορρυπαντικά κλπ), είδη ρουχισμού αλλά και έπιπλα, ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές, βιβλία, γραφική ύλη και γενικά ο,τιδήποτε είτε είναι καινούριο είτε βρίσκεται σε καλή κατάσταση και μπορεί να επαναχρησιμοποιηθεί.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.