Παρασκευή 18 Ιανουαρίου 2013

Ο θηλασμός μειώνει τον κίνδυνο καρκίνου των ωοθηκών

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Επιστήμονες παρακολούθησαν 493 γυναίκες που είχαν διαγνωστεί με τη νόσο.

Ο θηλασμός μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο καρκίνου των ωοθηκών μιας γυναίκας κατά τα δυο τρίτα περίπου, σύμφωνα με πρόσφατη αυστραλιανή έρευνα που δημοσιεύθηκε στην American Journal of Clinical Nutrition. Τα συμπεράσματα της έρευνας ενισχύουν την άποψη για τα οφέλη του θηλασμού που έχουν ήδη τεκμηριωθεί σε προηγούμενες έρευνες όσον αφορά λόγου χάρη την προστασία που παρέχει από τον καρκίνο του μαστού.

Στην τρέχουσα έρευνα οι επιστήμονες παρακολούθησαν 493 γυναίκες που είχαν διαγνωστεί με καρκίνο των ωοθηκών και τις σύγκριναν με 472 υγιείς γυναίκες ίδιας ηλικίας. Κάθε γυναίκα ερωτήθηκε πόσα παιδιά είχε και για πόσο χρονικό διάστημα είχε θηλάσει το καθένα από αυτά. Η ανάλυση των στοιχείων έδειξε ότι οι γυναίκες που είχαν θηλάσει για τουλάχιστον 13 μήνες ήταν 63% λιγότερο πιθανό να παρουσιάσουν έναν όγκο στις ωοθήκες σε σχέση με εκείνες που είχαν θηλάσει για λιγότερο από εφτά μήνες.

Όσο περισσότερα τα παιδιά που είχε μια γυναίκα και όσο μεγαλύτερο το συνολικό χρονικό διάστημα του θηλασμού τόσο μεγαλύτερη η προστασία της σύμφωνα με τους ερευνητές. Οι μητέρες με τρία παιδιά που είχαν θηλάσει συνολικά 31 μήνες ή περισσότερο μείωναν τον κίνδυνο καρκίνου των ωοθηκών κατά 91% συγκριτικά με εκείνες που είχαν θηλάσει λιγότερο από δέκα μήνες.


Πηγή: http://www.vita.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.