Παρασκευή 18 Ιανουαρίου 2013

Έκπτωση για την τακτοποίηση αυθαιρέτων

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Κατατέθηκε σήμερα στη Βουλή, η τροπολογία με την οποία δίνεται ως κίνητρο τακτοποίησης ακινήτων με αυθαίρετες κατασκευές (ή αλλαγές χρήσης), έκπτωση 10%, υπό τον όρο να έχει αποπληρωθεί το 30% του συνολικού προστίμου αυθαιρέτων μέχρι την 31η Μαΐου.

Με τον ίδιο όρο τα εν λόγω ακίνητα εξαιρούνται από την απαγόρευση εμπράγματων δικαιοπραξιών.

Με άλλη τροπολογία που κατατέθηκε σήμερα, ορίζεται πως μέχρι την αποπεράτωση του γηπέδου του Παναθηναϊκού στον Ελαιώνα (Βοτανικό), είναι δυνατή η διατήρηση και χρήση του γηπέδου της Λεωφόρου Αλεξάνδρας - και σε κάθε περίπτωση, όχι για περισσότερο από πέντε χρόνια. Η άδεια από την άλλη, λειτουργίας του νέου γηπέδου, δεν πρόκειται να δοθεί εάν πρώτα δεν κατεδαφιστεί το παλαιό γήπεδο.

Τρίτη τροπολογία αφορά τις αρμοδιότητες της νεοπαγούς Ειδικής Γραμματείας Υδάτων, στην οποία ανατίθεται πλέον και η διαμόρφωση της πολιτικής τιμολόγησης των υπηρεσιών ύδατος - και ορίζεται πως η κάλυψη των αναγκών της σε προσωπικό (καθώς και των Διευθύνσεων Υδάτων των Περιφερειών) γίνεται με αποσπάσεις ή μετατάξεις προσωπικού που υπηρετεί στο υπουργείο Περιβάλλοντος.

Τέλος, τροπολογία που προστίθεται στο νομοσχέδιο για τις επείγουσες ανάγκες του ιδρύματος «Ερρίκος Ντυνάν», μετατίθεται για την 1η Ιανουαρίου του 2014 η αναδιάρθρωση των Υγειονομικών Περιφερειών, προκειμένου να εξεταστούν οι ιδιαίτερες συνθήκες διαμόρφωσης των γεωγραφικών τους ορίων. Επίσης, παρατείνεται μέχρι την ψήφιση της τροπολογίας, η νομιμοποίηση των δαπανών των νοσοκομείων «Αρεταίειο», «Αιγινίτειο», «Παπαγεωργίου» και «Ωνασείου Καρδιοχειρουργικού Κέντρου», η οποία είχε λήξει τον Μάρτιο του 2012 που προέκυπταν από προμήθειες φαρμάκων και ιατροτεχνολογικών προϊόντων.


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.