Σάββατο 24 Νοεμβρίου 2012

Αχαΐα:Σοβαρές ελλείψεις στα ειδικά σχολεία της Αχαΐας

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Κινδυνεύει η σωματική ακεραιότητα μαθητών με αναπηρία.
Τι καταγγέλλει η Περιφερειακή Συνομοσπονδία ΑμεΑ.
Στις 11 Σεπτεμβρίου ξεκίνησε η σχολικά χρονιά για την Πρωτοβάθμια και τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση αλλά για τους μαθητές με αναπηρία της Πάτρας ξεκίνησε με ελλείψεις σε προσωπικό. Δυστυχώς η κατάσταση δεν έχει αλλάξει ούτε και σήμερα μολονότι έχουν ήδη συμπληρωθεί δύο μήνες.

Σοβαρές ελλείψεις σε προσωπικό στα ειδικά σχολεία της Αχαΐας καταγγέλλει η Περιφερειακή Ομοσπονδία ΑμεΑ Δυτικής Ελλάδας και Νοτίων Ιονίων Νήσων. Ιδιάιτερη αναφορά γίνεται και στην έλλειψη βοηθητικού προσωπικού, γεγονός που εγκυμονεί κινδύνους για τη σωματική ακεραιότητα των μαθητών με αναπηρία.

Μάλιστα, τα προβλήματα που υπάρχουν στα ειδικά σχολεία της Περιφέρειας, θα τεθούν συνολικά επί τάπητος στη σύσκεψη όλων των σωματείων της Περιφερειακής Συνομοσπονδίας ΑμεΑ , που συγκαλεί τη Δευτέρα ο Πρόεδρός της Αντώνης Χαροκόπος.

Σε ανακοίνωσή της η Συνομοσπονδία αναφέρει:

"Αν και ο χαρακτηρισμός των Ειδικών Σχολείων και ο θεσμός της παράλληλης στήριξης- συνεκπαίδευσης απαιτεί την ύπαρξη μόνιμου και επαρκούς προσωπικού διαφόρων ειδικοτήτων , προκειμένου να επιτελούν τον κρίσιμο και κοινωνικό τους ρόλο, απέναντι στις ευπαθείς ομάδες πληθυσμού δυστυχώς είμαστε αντιμέτωποι με το πρόβλημα της υποστελέχωσης.

Μέχρι και σήμερα δεν έχει τοποθετηθεί ο απαιτούμενος αριθμός εκπαιδευτικών στα ειδικά σχολεία και στα τμήματα ένταξης της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ( Πρώτο, Δεύτερο και Τρίτο Ειδικό Σχολείο όπου φοιτούν μαθητές με κινητική αναπηρία της Πάτρας καθώς και στο Ειδικό Σχολείο του Αιγίου) με αποτέλεσμα να χάνονται πολύτιμες ώρες διδασκαλίας.

Επιπλέον υπάρχουν πάρα πολλά κενά σε Ειδικό Εκπαιδευτικό Προσωπικό (ψυχολόγοι, λογοθεραπευτές κλπ) και σε Ειδικό Βοηθητικό Προσωπικό με το οποίο δεν είναι εξασφαλισμένη η σωματική ακεραιότητα των μαθητών με αναπηρία.

Γενικότερα ο θεσμός της παράλληλης στήριξης – συνεκπαίδευσης ουσιαστικά υπολειτουργεί.

Η Περιφερειακή Ομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία Δυτικής Ελλάδας και Νοτίων Ιονίων Νήσων για μια ακόμα φορά εκφράζει την οργή και την αγανάκτησή του για την απίστευτη αναλγησία που επιδεικνύει η ελληνική Πολιτεία απέναντι στους μαθητές με αναπηρία και μαθησιακές δυσκολίες και ζητεί την άμεση εφαρμογή του Ν. 3699/2008, προβαίνοντας σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες που θα διασφαλίσουν ότι και οι μαθητές με αναπηρία θα μπορέσουν να φοιτήσουν στο σχολείο ισότιμα, χωρίς διακρίσεις και αποκλεισμούς".



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.