Σάββατο 24 Νοεμβρίου 2012

Ηλεία: Αφήνουν 63χρονο χωρίς σύνταξη παρά την πιστοποιήση της αναπηρίας του

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

H διεύθυνση του ΙΚΑ Πύργου τον παραπέμπει στη Δευτεροβάθμια Επιτροπή της Πάτρας.
Δεν έχει τέλος η ταλαιπωρία, ενός 63χρονου άνδρα από την περιοχή της Γαστούνης, ο οποίος παρά τα πολλαπλά προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζει, πάνω από δέκα μήνες, έχει μπλέξει στα γρανάζια της γραφειοκρατίας, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να πάρει τη σύνταξη που δικαιούται και να μην έχει αυτή τη στιγμή καμία ιατροφαρμακευτική κάλυψη.

Ο Παναγιώτης Κασκούρας, σύμφωνα με τα όσα αποκαλύπτει στην εφ. «ΠΑΤΡΙΣ», ενώ έχει παραλάβει την βεβαίωση από την Πρωτοβάθμια Επιτροπή του ΚΕΠΑ, που πιστοποιεί την αναπηρία του με ποσοστό 70%, ώστε να καταφέρει να λάβει την σύνταξη που δικαιούται από τον Οργανισμό, η διεύθυνση του ΙΚΑ Πύργου, όπως επισημαίνει, με καταχρηστικό τρόπο «ακυρώνει» τον φάκελο παραπέμποντάς τον στη Δευτεροβάθμια Επιτροπή της Πάτρας.

Το συγκεκριμένο πρόβλημα με την διεύθυνση του ΙΚΑ Πύργου, δεν είναι το μοναδικό περιστατικό που έχει σημειωθεί το τελευταίο διάστημα, καθώς κι άλλα άτομα, αντιμετωπίζουν τις περιπτώσεις προσφυγής των φακέλων τους από την Διευθύντρια του υποκαταστήματος ΙΚΑ του Πύργου, η οποία ωστόσο, στην περίπτωση του 63χρονου, δεν αιτιολογεί που έσφαλλε η Πρωτοβάθμια Επιτροπή του ΚΕΠΑ.

Από την πλευρά της η διεύθυνση του ΙΚΑ Πύργου, ισχυρίζεται πως ο νόμος δίνει το δικαίωμα για προσφυγή της απόφασης της Πρωτοβάθμιας Επιτροπής εντός δέκα ημερών από την ημέρα έκδοσής της, προκειμένου να προασπιστούν τα συμφέροντα του Ιδρύματος.

Να σημειωθεί πως ο 63χρονος, Παναγιώτης Κασκούρας, μαζί με τον γαμπρό του, Άγγελο Μπενέτο, χθες το μεσημέρι, επισκέφθηκαν το υποκατάστημα του ΙΚΑ στον Πύργο, όπου και είχαν συνάντηση με την διευθύντρια. Όπως τόνισε λίγο αργότερα ο κ. Μπενέτος, η απάντηση που έλαβαν από τη διεύθυνση του ΙΚΑ ήταν ο ισχυρισμός πως έχει κάθε δικαίωμα να κάνει προσφυγή ενώ επεσήμανε στην εφ. «ΠΑΤΡΙΣ» πως μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία ο πεθερός του είναι καταδικασμένος να βρίσκεται στον κυκεώνα της γραφειοκρατίας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.