Σάββατο 24 Νοεμβρίου 2012

Ψυχολόγοι για τους επιχειρηματίες

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Τα στοιχεία με τις αυτοκτονίες στην Κρήτη, η άθλια κατάσταση της επιχειρηματικότητας στο νησί και το θολό τοπίο που επικρατεί και δημιουργεί άγχος, ανασφάλεια και ανησυχία για το μέλλον έχει βάλει κάποιους φορείς σε μία άλλη διαδικασία αναζήτησης.

Μιας αναζήτησης όχι μόνο οικονομικών λύσεων, αλλά και λύσεων στα ψυχολογικά αδιέξοδα που δημιουργεί η όλη κατάσταση. Έτσι η ομοσπονδία επαγγελματοβιοτεχνών και εμπόρων του Ηρακλείου (ΟΕΒΕΝΗ) βρίσκεται τώρα στη διαδικασία δημιουργίας μιας υπηρεσίας στην οποία θα μπορούν να απευθύνονται τα μέλη της αλλά και οι εργαζόμενοι τους όταν πιέζονται ψυχολογικά.

Ένας ψυχολόγος αναμένεται να βρίσκεται στη διάθεση της ΟΕΒΕΝΗ για να καλύπτει τις ανάγκες των επαγγελματοβιοτεχνών, των οικογενειών τους αλλά και των εργαζομένων που μπορεί να χρειάζονται, μια συμβουλή, μία παρότρυνση, μία καθοδήγηση για τη διαχείριση ενός προβλήματος που τους πιέζει ψυχολογικά και μοιάζει ανυπέρβλητο αλλά τελικά δεν είναι. Φαίνεται λοιπόν ότι η ΟΕΒΕΝΗ προσπαθεί να στηρίξει επί της ουσίας τους ανθρώπους της όχι μόνο υλικά αλλά και ψυχικά σε μια εποχή που αυτό είναι βασική προϋπόθεση και ανάγκη.

Αξίζει να σημειωθεί πάντως ότι όλες οι κινήσεις της ΟΕΒΕΝΗ στοχεύουν να δώσει στα μέλη της ολοκληρωμένες υπηρεσίες ψυχολογικής υποστήριξης ακόμα και μέσα από τηλεφωνική γραμμή έτσι ώστε να τηρείται ακόμα και η ανωνυμία σε περίπτωση που κάποιος δεν επιθυμεί να εμφανιστεί στον ειδικό αλλά νοιώθει ότι έχει την ανάγκη στήριξης.


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.