Τρίτη 18 Σεπτεμβρίου 2012

Κραυγή αγωνίας προς τον Σαμαρά

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.


Οι ενδεχόμενες περικοπές των φοροαπαλλαγών προκάλεσε την οργή των ατόμων με αναπηρία.

Η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία (ΕΣΑμεΑ), απάντησε στο επικείμενο «ψαλίδι» με επιστολή προς τον Αντώνη Σαμαρά και τους αρχηγούς των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση, Ευ. Βενιζέλο και Φ. Κουβέλη.

«Η διαρκής υποβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας, πρόνοιας και αποκατάστασης και η αδυναμία της Πολιτείας να προσφέρει επαρκείς υποστηρικτικές υπηρεσίες αποτελεί πρόσθετη οικονομική επιβάρυνση για τα άτομα με αναπηρία και τις οικογένειές τους. Αποτέλεσμα αυτής της διαρκούς υποβάθμισης είναι η αύξηση τουκόστους του κόστους που απαιτείται για την κάλυψη των πρόσθετων αναγκών που πηγάζουν από την αναπηρία του το οποίο επιβαρύνονται στο μεγαλύτερο ποσοστό του τα ίδια τα άτομα με αναπηρία και οι οικογένειές τους», τονίζουν, μεταξύ άλλων, στην επιστολή.

(…)

«Υπό αυτές τις δραματικά οικονομικές συνθήκες, η οποιαδήποτε σκέψη περί κατάργησης των φοροαπαλλαγών που ισχύουν για τα άτομα με αναπηρία και τις οικογένειές τους δεν θα οδηγήσει απλά στην εξαθλίωσή τους, αλλά θα οδηγήσει με βεβαιότητα στον πλήρη αφανισμό τους.

Τα άτομα με αναπηρία και οι οικογένειές τους δεν αντέχουν πρόσθετες οικονομικές επιβαρύνσεις. Στην παρούσα περίοδο κατά την οποία το Κράτος αδυνατεί να παρέχει έστω και στοιχειώδεις υπηρεσίες υποστήριξής τους, σε αυτή την περίοδο η Ε.Σ.Α.μεΑ. σας καλεί να λάβετε συγκεκριμένα και διακριτά μέτρα προστασίας τους.

Οποιοδήποτε σενάριο κατάργησης των φοροαπαλλαγών που ισχύουν για τα άτομα με αναπηρία και τις οικογένειές τους οδηγεί στον Καιάδα την ευπαθή ομάδα των ΑμεΑ. Είμαστε βέβαιοι ότι τέτοιου είδους εφιαλτικά σενάρια δεν θα πραγματοποιηθούν μέσω της δικής σας συντονισμένης παρέμβασης».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.