Τρίτη 18 Σεπτεμβρίου 2012

Ειδική επιτροπή για τις αυτοκτονίες μέσω του διαδικτύου

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.


Ανησυχητικές οι διαστάσεις του φαινομένου στην Κρήτη.

Σε 100 περιπτώσεις αυτοκτονιών (τετελεσμένες και απόπειρες) χρειάστηκε να επιληφθούν οι αρμόδιες υπηρεσίες της ΕΛΑΣ στην Περιφέρεια της Κρήτης από το 2009 έως τις 23 Αυγούστου του τρέχοντος έτους, σύμφωνα με στοιχεία που απέστειλε στη Βουλή ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη Νίκος Δένδιας.

Ερώτηση σχετική με την ανησυχητική αύξηση των αυτοκτονιών στην Κρήτη, είχε απευθύνει στα αρμόδια υπουργεία Υγείας και Προστασίας του Πολίτη ο βουλευτής της ΝΔ Λευτέρης Αυγενάκης και όπως προκύπτει από τα στοιχεία που τηρούνται στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Περιφέρειας Κρήτης, το 2009 σημειώθηκαν 23 περιπτώσεις αυτοκτονιών, το 2010 σημειώθηκαν 24, 31 το 2011 και 22 περιπτώσεις κατά το τρέχον έτος.

Ο κ. Δένδιας ενημέρωσε επίσης τον βουλευτή ότι η Υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, κατά τα δύο τελευταία έτη (από 1.1.2011) έχει χειριστεί συνολικά 376 περιπτώσεις αποτροπής αυτοκτονιών.

Μάλιστα, όπως αποκάλυψε ο υπουργός, για το ζήτημα των αναγγελιών αυτοκτονιών μέσω διαδικτύου, που απασχολεί καθημερινά την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, έχει αποφασιστεί η σύσταση Ειδικής Επιτροπής στο Αρχηγείο Ελληνικής Αστυνομίας, η οποία βρίσκεται στο στάδιο της συγκρότησης.

Έργο της επιτροπής αυτής θα είναι να εξετάσει το υφιστάμενο νομικό και επιστημονικό πλαίσιο και να καθορίσει την ακολουθητέα διαδικασία- βασικές ενέργειες (μνημόνιο ενεργειών), από νομικής και επιστημονικής πλευράς, στις συγκεκριμένες περιπτώσεις, προτείνοντας παράλληλα, σε συντρέχουσα περίπτωση και ανάλογη νομοθετική ρύθμιση για το θέμα.

Ο βουλευτής της ΝΔ, στην ερώτηση που είχε καταθέσει επισήμαινε ότι τον τελευταίο καιρό είναι ιδιαίτερα ανησυχητικός ο αριθμός των αυτοκτονιών στο Ηράκλειο, αλλά και στην Κρήτη γενικότερα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.