Τρίτη 18 Σεπτεμβρίου 2012

Εκδηλώσεις για τη βιώσιμη μετακίνηση στην Πάτρα

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.


Προτεραιότητα οι πεζοί, οι ποδηλάτες και τα ΜΜΜ.

Μικροί και μεγάλοι συμμετέχουν στις εκδηλώσεις για τη βιώσιμη μετακίνηση που βρίσκονται σε εξέλιξη στην Πάτρα.

Στόχος της συγκεκριμένης εβδομάδας, που διοργανώνεται από το ECOCITY και συντονίζεται από το δήμο Πατρέων, είναι να δοθεί προτεραιότητα στους πεζούς, στα ποδήλατα και στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

Για μια εβδομάδα η Πάτρα θα εξετάζει μια άλλη στρατηγική μετακίνησης στην πόλη και νέες εφαρμογές στην κυκλοφορία, ενώ οι φορείς έχουν την ευκαιρία να καταγράψουν πιλοτικές εφαρμογές, που θα μπορούσαν να εφαρμοσθούν.

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων, μαθητές νηπιαγωγείων της πόλης θα επισκέπτονται τον υπαίθριο χώρο του «Έσπερου» στην πλατεία Γεωργίου, όπου παραμυθάδες θα τους λένε το παραμύθι της μετακίνησης στη πόλη. Στη συνέχεια, οι μαθητές θα ζωγραφίζουν το παραμύθι, ενώ οι ζωγραφιές τους θα τοποθετηθούν στο χώρο και οι πολίτες θα διαλέξουν τις καλύτερες εμπνεύσεις των νηπίων.

Επίσης, κάθε πρωί, η μετακίνηση των μαθητών δημοτικού στο σχολείο γίνεται περπατώντας μέσα από τους δρόμους και τα στενά της πόλης, ενώ μαθητές γυμνασίων και λυκείων συμμετέχουν εθελοντικά μέσα από δράσεις, για πιο καθαρό αέρα και πιο όμορφη πόλη. Συγκεκριμένα, ομάδες μαθητών φροντίζουν πάρκα και πλατείες και θα παρεμβαίνουν καθ΄ όλη την διάρκεια του έτους, για να διατηρούν το πράσινο.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων περιλαμβάνει ακόμα τη λειτουργία ειδικής διαδρομής για την ελεύθερη μετακίνηση ατόμων με ειδικές ανάγκες και πεζών. Η διαδρομή θα διέρχεται από το κέντρο της πόλης και θα είναι προστατευόμενη περιοχή από τα αυτοκίνητα, καθώς και από την κατάληψη χώρων από εμπορικές χρήσεις.

Ακόμη, στο πλαίσιο συμμετοχής της Πάτρας στον ευρωπαϊκό διαγωνισμό βιώσιμης μετακίνησης, το εμπορικό κέντρο της πόλης θα πεζοδρομηθεί και σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο, θα γίνεται εκμάθηση ποδηλάτου σε παιδιά.

Οι εκδηλώσεις θα ολοκληρωθούν την Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου με τη διοργάνωση ποδηλατάδας.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.