Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου 2012

Στήριξη της Περιφέρειας στις ευπαθείς ομάδες

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.


Υπογραφή προγραμματικής σύμβασης για την λειτουργία Κέντρου Στήριξης στα Κελιά του Δήμου Αρχανών-Αστερουσίων.

Τα κοινωνικά θέματα και η στήριξη των ευπαθών κοινωνικών ομάδων στην δύσκολη συγκυρία που περνά ο τόπος αποτελεί προτεραιότητα για την Περιφέρεια Κρήτης, είπε ο Περιφερειάρχης Σταύρος Αρναουτάκης κατά την υπογραφή προγραμματικής σύμβασης στήριξης ατόμων με αναπηρία που έγινε σήμερα στην Περιφέρεια Κρήτης.

Ο Περιφερειάρχης χαρακτήρισε ιδιαίτερα σημαντική την υπογραφή της σύμβασης που έχει στόχο την προστασία των παιδιών προσχολικής αγωγής με αυτισμό και την λειτουργία του «Κέντρου Στήριξης Ατόμων με Αναπηρία » στον οικισμό Κελιά του Δήμου Αρχανών Αστερουσίων.

Την σύμβαση συνυπέγραψαν σήμερα ο Περιφερειάρχης Σταύρος Αρναουτάκης ο δήμαρχος Αρχανών-Αστερουσίων Ρούσσος Κυπριωτάκης, και ο πρόεδρος του «Κέντρου Ειδικών Παιδιών Ζωοδόχος Πηγή» Μάριος Φερετζάκης, παρόντος του αντιπεριφερειάρχη Ηρακλείου Ευριπίδη Κουκιαδάκη.

Το «Κέντρο Στήριξης Ατόμων με Αναπηρία» θα λειτουργήσει σε ένα κτίριο 1.000 τ.μ. που μέχρι σήμερα παρέμενε αναξιοποίητο και έχει κατασκευαστεί με κονδύλια της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Όπως ανέφερε ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης από την υπογραφή της σημερινής σύμβασης πηγάζει ένα σημαντικό μήνυμα ότι «μόνο όταν υπάρχει θέληση, βούληση, και συνεργασία μεταξύ της Περιφέρειας των δήμων και των φορέων, μπορούμε να επιτυγχάνουμε τον επιθυμητό στόχο».

Όπως υπογράμμισε ο Σταύρος Αρναουτάκης, η Περιφέρεια Κρήτης, σε αυτή την δύσκολη οικονομική περίοδο που διανύουμε, δίνει προτεραιότητα στα κοινωνικά θέματα, και είναι πάντα δίπλα στις ευπαθείς ομάδες πληθυσμού.

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Αρχανών Αστερουσίων Ρούσσος Κυπριωτάκης αφού ευχαρίστησε τον Περιφερειάρχη και τον αντιπεριφερειάρχη Ηρακλείου, είπε ότι «μετά από μια ουσιαστική συνεργασία καταφέραμε να λειτουργήσει ένα αναξιοποίητο κτιριακό συγκρότημα προς όφελος των παιδιών».

Ο Πρόεδρος του Κέντρου Ειδικών Παιδιών «Ζωοδόχος Πηγή» Μάριος Φερετζάκης χαρακτήρισε πολύ σημαντική την παρέμβαση του Περιφερειάρχη Κρήτης για την λειτουργία του Κέντρου στο συγκεκριμένο κτίριο.

«Πρόκειται για ένα πρωτοποριακό κέντρο σε όλη την χώρα που θα λειτουργήσει άμεσα προς όφελος των παιδιών με αυτισμό», είπε ο κ. Φερετζάκης.
Ειδικότερα το κέντρο στον οικισμό Κελιά θα λειτουργεί ως «Κέντρο μέριμνας, υποστήριξης και φροντίδας ευπαθών κοινωνικών ομάδων με την παροχή υπηρεσιών υγείας, στήριξης και αποκατάστασης ατόμων με αναπηρία» και «Κέντρο Πρώιμης Παρέμβασης για παιδιά αυτιστικού τύπου και Κέντρο Υποστήριξης και Καθοδήγησης Οικογένειας», και πρόκειται να αναπτυχθούν οι εξής δράσεις:

-Μέριμνα, υποστήριξη και φροντίδα ευπαθών κοινωνικών ομάδων με την παροχή υπηρεσιών υγείας, στήριξης και αποκατάστασης ατόμων με αναπηρία της Ανατολικής Κρήτης

-Υποστήριξη και καθοδήγηση οικογένειας ατόμων με αναπηρίες της Ανατολικής Κρήτης

-Πρώιμη παρέμβαση για παιδιά 2-6 ετών με διαταραχές αυτιστικού τύπου από όλη την Ανατολική Κρήτη

Σε επίπεδο οικονομικής στήριξης του Κέντρου, για την επόμενη τριετία εξασφαλίστηκε χρηματοδότηση και από την Περιφέρεια Κρήτης.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.