Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου 2012

Κλειδώνουν οι βασικοί άξονες της φορολογικής μεταρρύθμισης

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.


Ποιά είναι τα σχέδια της κυβέρνησης
.
Εντός της εβδομάδας αναμένεται να κλείσουν οι βασικοί άξονες της φορολογικής μεταρρύθμισης.

Το υπουργείο Οικονομικών παρουσίασε ήδη την προηγούμενη Πέμπτη στους επικεφαλής της τρόικα τις βασικές αλλαγές που σχεδιάζει η κυβέρνηση ωστόσο εκκρεμεί η αποσαφήνιση παρεμβάσεων που θα φέρουν στα δημόσια ταμεία την επόμενη διετία προσθετούς φόρους ύψους 2 δισ. ευρώ.

Η κυβέρνηση προσανατολίζεται στην επιβολή από το 2013 ενιαίου φόρου για όλους τους ελεύθερους επαγγελματίες, τις ατομικές επιχειρήσεις, τις ομόρρυθμες και ετερόρρυθμες εταιρείες αλλά και για τις ΕΠΕ και τις ανώνυμες εταιρείες.

Έτσι, χιλιάδες επαγγελματίες και ατομικές επιχειρήσεις δεν θα φορολογούνται με βάση την κλίμακα φορολογίας εισοδήματος όπως ισχύει αλλά με έναν φορολογικό συντελεστή ο οποίος θα βαρύνει τα κέρδη τους από το πρώτο ευρώ χωρίς καμμία εξαίρεση.

Ο ενιαίος φόρος αναμένεται να διαμορφωθεί στο επίπεδο του 30% και με την καταβολή του εξαντλείται η φορολογική υποχρέωση του επαγγελματία.

Θα συνδυαστεί δε με κατάργηση του αφορολογήτου ορίου των 5.000 ευρώ που εφαρμόζεται για τον υπολογισμό του φόρου σε ατομικές επιχειρήσεις και ελεύθερους επαγγελματίες.

Τέλος, εντός της εβδομάδος αναμένονται αποφάσεις για το εάν θα επιβληθεί κάποιο ειδικό τέλος στις επιδοτήσεις των αγροτών και εάν θα υπάρξει αύξηση του συντελεστή φόρου πολυτελείας που σήμερα ανέρχεται στο 10%.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.