Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου 2012

«Καληνύχτα σας! Να χαμογελάτε!»

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.


«Ας ζήσουμε κάθε στιγμή σαν να είναι η τελευταία. Γιατί αυτό είναι ζωή....», είχε γραψει ο Αποστόλης.

«Καληνύχτα σας! Να χαμογελάτε!». Μία μέρα πριν είχε γράψει αυτό το μήνυμα στο twitter του αυτό ο Αποστόλης.

Την επομένη και συγκεκριμένα στις 16 Αυγούστου, ήρθε στην οδυνηρή πραγματικότητα. «1 Μπάνιο, 2 Πόνος, 3 Ευχαριστώ τα παιδιά για την επιμονή και εμψύχωση», ήταν η ανάρτησή του.
Ο Αποστόλης πονούσε καιρό και ζητούσε κουράγιο, στήριξη και δύναμη από τους διαδικτυακούς του φίλους.

Προσποιούταν καμιά φορά για να ξεχαστεί όμως, δεν μπορούσε να ξεχάσει…

Ήξερε ότι κάποια στιγμή δεν θα άντεχε, αν και είχε μάθει- για καιρό- να ξεγλιστράει από το θάνατο. Και μέχρι τις 23 Σεπτεμβρίου που έκλεισε μια για πάντα τα μάτια του, το είχε καταφέρει αρκετές φορές…

Μόνη του έννοια, η αγαπημένη του Μαρία. Ο moloch82, όπως ήταν το ιντερνετικό του παρατσούκλι, ή Αποστόλης Γκανάς, όπως ήταν το πραγματικό του όνομα, ήταν δυνατός ακόμα και όταν ήταν αδύναμος.

Πάλεψε με τον καρκίνο, πάλευε καθημερινά αλλά δεν… νίκησε. Η δύναμή του όμως και το κουράγιο που έδινε, πέρασαν στις καρδιές των φίλων του (και όχι μόνο) στο Διαδίκτυο.




Ο Τόλης, όπως τον φώναζαν οι φίλοι του, έδωσε το παράδειγμα. Αγαπούσε τη ζωή. Αγαπούσε όμως και τη Μαρία. Την κοπέλα του. Εκείνη τον στήριζε σε όλες τις δύσκολες στιγμές του.

Η επιθυμία του

Η αγάπη του για τη Μαρία να γίνει hastag στο twitter, με τον τίτλο #TolisLovedMaria. Αυτή ήταν η τελευταία του επιθυμία. Και πολλοί του την ικανοποίησαν.

«Απόψε, θέλω δείπνο στη βεράντα, οι δυο μας. Ξέγνοιαστα. Σαν τις διακοπές που δεν μπορώ να σε πάω και ποτέ δεν γκρίνιαξες γι' αυτό». Ένα από τα μηνύματά του στο twitter με αποδέκτη τη σύντροφό του που την είχε δίπλα του από το σχολείο.

Ο Αποστόλης έδωσε το μήνυμα. «Ας ζήσουμε κάθε στιγμή σαν να είναι η τελευταία. Γιατί αυτό είναι ζωή....», είχε πει και… έσβησε.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.