Σάββατο 4 Αυγούστου 2012

Άφησε ΑμεΑ στο δρόμο

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ποιος να το πίστευε ότι ένας οδηγός λεωφορείου θα μπορούσε να κατεβάσει άτομο με ειδικές ανάγκες επειδή έχει λήξει η κάρτα του και μάλιστα την ώρα που γινόταν κατακλυσμός απ' τη βροχή.

Κι όμως, αυτό το απίστευτο περιστατικό συνέβη στην Πάτρα, σύμφωνα με την καταγγελία του πατέρα ενός 28χρονου ΑμεΑ. Όλα έγιναν σε λεωφορείο της γραμμής νο 1, στην οδό Γούναρη και την ώρα που ξέσπασε η καταρρακτώδης βροχή. Ο 28χρονος, που είναι άτομο με αναπηρία περίμενε στη στάση Τσολιά να πάρει το λεωφορείο και να γυρίσει στο σπίτι του.

Επιβιβάστηκε μαζί με τους άλλους επιβάτες κι έδειξε την αναπηρική του κάρτα στον οδηγό. Όμως ο οδηγός διαπίστωσε πως η κάρτα δεν είχε ανανεωθεί και ζήτησε από τον 28χρονο να κατέβει από το λεωφορείο.

Ο νεαρός κοιτούσε με απορία, αλλά ο οδηγός ήταν ανένδοτος παρά το γεγονός ότι έξω έβρεχε ασταμάτητα. Και τελικά έγινε αυτό που εξ αρχής ο οδηγός απαίτησε.


Πηγή: http://www.enikos.gr


Το σχόλιό μας: Το όλο συμβάν αν και γενικά δεν είναι δίκαιο όσο φαίνεται δεν είναι και παράλογο. Ο φίλος (αμεα) από την Πάτρα δεν μερίμνησε ώστε να ανανεώσει την κάρτα μετακίνησής του όπως όφειλε και η οποία θα είχε ισχύ σύμφωνα και με την εγκύκλιο μέχρι την 31/7/2012, αφού δόθηκε παράταση στην ισχύ των παλαιών καρτών. Σεβαστός όπως φαίνεται χρόνος για να προλάβει κάποιος να το πράξει. Βέβαια εμείς κατακρίνουμε το γενικό όλο συμβάν γιατί θα μπορούσε να υπήρχε λόγο και των υπολοίπων παραγόντων μια επιείκεια από τον οδηγό του λεωφορείου. Πληροφορίες για τις ανανεώσεις και εκδόσεις νέων καρτών θα βρείτε και στο ακόλουθο θέμα:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.