Σάββατο 4 Αυγούστου 2012

Επιτήδειοι ζητούσαν χορηγίες για ιδρύματα

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.


Πολλά άτομα έπεσαν θύμα απάτης το τελευταίο δίμηνο στο Βόλο από ομάδα επιτήδειων, που γυρίζουν από πόρτα σε πόρτα και ζητούν χρήματα για την ενίσχυση του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Παιδιών ΑμεΑ αλλά και για το Σωματείο Ατόμων με Κινητικές Αναπηρίες «Ιππόκαμπος».

Σύμφωνα με καταγγελία που έγινε στην εφ. Ταχυδρόμος, από την κ. Ράνια Καρανικόλα, πρόεδρο του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμώνων Παιδιών ΑμεΑ, κάποιοι επιτήδειοι γυρίζουν από σπίτι σε σπίτι στο Βόλο και ζητούν χρήματα για την ενίσχυση του Συλλόγου. «Αυτοί οι άνθρωποι δεν εκπροσωπούν κανένα σωματείο ή σύλλογο ΑμεΑ, αλλά είναι απατεώνες και γι’ αυτό πρέπει να ενημερώσουμε τους πολίτες προκειμένου να είναι πιο προσεκτικοί».

Οι επιτήδειοι εμφανίζονται κυρίως στα υποψήφια θύματα ως εκπρόσωποι των συλλόγων ΑμεΑ , οι οποίοι με πρόσχημα την δημιουργία δομών, την ενίσχυση και την βελτίωση υποδομών και την καλύτερη ποιότητα ζωής των ατόμων με αναπηρία, ευαισθητοποιούν τα θύματα τους και στη συνέχεια τους λένε να ενισχύσουν το Σύλλογο με όποιο χρηματικό ποσό θέλουν.

Όπως επεσήμανε η κ. Καρανικόλα, δεν γνωρίζει από πόσα άτομα αποτελείται αυτή η ομάδα απατεώνων, ωστόσο σημείωσε ότι προτιμούν κυρίως το κέντρο της πόλης. Συγκεκριμένα εθεάθησαν μια φορά στην περιοχή του Αγίου Νικολάου και άλλη μια φορά στην οδό Αντωνοπούλου. «Με αυτήν την κατάσταση θίγεται η αξιοπρέπεια των ατόμων με αναπηρία, γιατί δεν ήμασταν και δεν θα γίνουμε ποτέ επαίτες. Τα άτομα με αναπηρία ζητάμε μόνο το σεβασμό των συμπολιτών τους. Αυτό που θέλω να τονίσω είναι ότι ποτέ δεν πραγματοποιήθηκε καμία συνάντηση και δεν πάρθηκε καμία απόφαση από εμάς και το σωματείο «Ιππόκαμπος» για να προχωρήσουμε σε τέτοια ενέργεια. Από την πλευρά μας θέλουμε να ενημερώσουμε τους συμπολίτες μας ότι ουδέποτε έχουμε προβεί σε τέτοιες ενέργειες για την ενίσχυση των Συλλόγων και των Σωματείων μας», δήλωσε η κ. Καρανικόλα.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της κ. Καρανικόλα, οι συγκεκριμένοι άνθρωποι ανήκουν σε κυκλώματα που εξαπατούν τον κόσμο συγκεντρώνουν μεγάλα χρηματικά ποσά εκμεταλλευόμενοι την ευαισθησία των συμπολιτών.

Από την πλευρά της η κ. Νανά Κεχαγιά και η Πρόεδρος του Σωματείου Ατόμων με Κινητικές Αναπηρίες με την επωνυμία «Ιππόκαμπος» προτρέπει τους πολίτες του Βόλου να εντείνουν την προσοχή και να μη δίνουν σε καμία περίπτωση χρήματα στα συγκεκριμένα άτομα. «Το τελευταίο διάστημα όπως ενημερώθηκα υπάρχουν κάποιοι επιτήδειοι που εκμεταλλεύονται την αναπηρία των συνανθρώπων τους με μοναδικό στόχο την απόσπαση χρηματικών ποσών για προσωπικό συμφέρον από άτομα τα οποία θέλουν να βοηθήσουν τους συλλόγους ΑμεΑ».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.