Σάββατο 4 Αυγούστου 2012

Θα έχουμε τον …Σεπτέμβριο περίθαλψη των παιδιών ΑμεΑ στα Τρίκαλα;

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.


Την ώρα που 22 Φορείς παιδικής προστασίας από όλη την Ελλάδα, «κρούουν» καμπανάκι, στα Τρίκαλα, δεν έχουμε …ακούσει από «επίσημα χείλη» για την δραματική κατάσταση που βιώνουν οι εργαζόμενοι αλλά και τα παιδιά που εξυπηρετούν σε κοινωνικές δομές ΑμΕΑ.

Το trikalanews.gr γνωρίζει πως η κατάσταση είναι πλέον στο …βαθύ κόκκινο για την λειτουργία αυτών των σημαντικών κοινωνικών δομών, αλλά πρέπει να … «μιλήσουν» και οι αρμόδιοι, μήπως και συμβεί το …θαύμα, να τους ακούσουν οι αρμόδιοι και δώσουν χρήματα για να λειτουργήσουν αυτές οι δομές και τον… Σεπτέμβριο.

Αυτά τα Ιδρύματα, παρέχουν ιατρική περίθαλψη και εκπαιδευτικά προγράμματα σε παιδιά με νοητική στέρηση, πολλαπλές αναπηρίες, σοβαρές ασθενείς, κοινωνικά και ψυχολογικά προβλήματα και δεν τίθεται θέμα ότι πρόκειται για ζήτημα που μας κρίνει όλους αν είμαστε πολιτισμένοι.

Αρκετά κράτησαν οι …υποσχέσεις και πρέπει να περάσουν ειδικά οι αιρετοί, στις πράξεις και να κρατήσουν αυτές τις δομές ανοιχτές με «νύχια και δόντια».

Η μείωση των κρατικών επιχορηγήσεων, οι μεγάλες καθυστερήσεις στην καταβολή τους, οι σημαντικές καθυστερήσεις στην καταβολή των νοσηλίων και τροφείων από τον ΕΟΠΠΥ και η φορολογική επιβάρυνση των Φορέων, έχουν «ναρκοθετήσει» την συνέχιση της λειτουργίας αυτών των σημαντικών δομών του Νομού μας.
Αλλά από το πώς αντιμετωπίζουμε τους αδύναμους, κρίνεται σε τελική ανάλυση αν είμαστε …δίποδα ή τετράποδα…

Η προβληματική λειτουργία αυτών των Ιδρυμάτων, σε καμιά περίπτωση, δεν πρέπει να συσχετιστεί με δηλώσεις ή σκέψεις αιρετών για κατάρρευση του κοινωνικού κράτους και κατά συνέπεια αδυναμίας οικονομικής στήριξης. Είναι αδιανόητο να μπούμε στην λογική «εκπτώσεων» στην προστασία των δικαιωμάτων των παιδιών και ειδικά εκείνων που βρίσκονται αντιμέτωπα με τη σοβαρή ασθένεια ή την αναπηρία.

Άμα υπάρχει διάθεση και κυρίως συναίσθηση περί τίνος πρόκειται, τα χρήματα θα βρεθούν από τους αιρετούς σε …μία ώρα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.