Σάββατο 4 Αυγούστου 2012

Οι επιτροπές των "θαυμάτων"

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.



Έντονο παρασκηνιακό «παιχνίδι» φαίνεται να παίζεται πίσω από την πλάτη ορισμένων αναπήρων, οι οποίοι βλέπουν τα επιδόματά τους να κόβονται κάτω από... αδιευκρίνιστες συνθήκες και ω του θαύματος να εμφανίζονται σε ανυπόγραφα έγγραφα επίσημων φορέων ότι είναι υγιείς, ικανοί να δουλέψουν και ότι δεν χρειάζονται τη φροντίδα τρίτων προσώπων.

Από το ρεπορτάζ καταγράφονται «σκανδαλώδεις» περιπτώσεις περικοπής προνομίων σε ανθρώπους που παρ’ όλο επίσημα έγγραφα πιστοποιούν ότι έχει αυξηθεί το ποσοστό αναπηρίας τους, οι επιτροπές του Κέντρου πιστοποίησης Αναπήρων (ΚΕΠΑ), του Ιδρύματος Κοινωνικών Ασφαλίσεων, κρίνουν ότι είναι ικανοί να εργαστούν.

Απόφαση όνειδος

Τον δικό του Γολγοθά ανεβαίνει ο 62χρονος, Βασίλειος Γιαννόπουλος, ο οποίος πάσχει από Αλτσχάιμερ και εμφανίζει 80% αναπηρία.

Η δευτεροβάθμια επιτροπή του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης που είχε εξετάσει τον κ. Γιαννόπουλο στις 12 Ιουλίου 2011, είχε αποφανθεί ότι ο 62χρονος έπασχε από Αλτσχάιμερ και είχε ποσοστό αναπηρίας 67%.

Κάτι το οποίο πιστοποιεί και το νοσοκομείο «Ευαγγελισμός». «Νόσος του Αλτσχάιμερ με σοβαρές μνημονικές διαταραχές, διαταραχές συμπεριφοράς και αδυναμία αυτοπροστασίας σε βαθμό που να θέτει σε κίνδυνο εαυτόν και έμμεσα το περιβάλλον. Η επιδείνωση της κατάστασής του είναι ραγδαία κατά το τελευταίο διάστημα, οπότε αδυνατεί να ασκήσει βιοποριστικό επάγγελμα και επιπροσθέτου έχει ανάγκη προστασίας υπό άλλου ατόμου» αναφέρει η ιατρική διάγνωση.

Ωστόσο, το Ίδρυμα Κοινωνικών Ασφαλίσεων, φαίνεται ότι… αμφισβητεί τόσο την επιτροπή όσο και το γενικό νοσοκομείο καθώς στο έγγραφο «πιστοποίησης αναπηρίας» που εξέδωσε στις 27 Ιουνίου 2012 η Διεύθυνση Αναπηρίας και Ιατρικής Εργασίας, ο κ. Γιαννόπουλος παρουσιάζεται, ούτε λίγο ούτε πολύ, σαν ένας άνθρωπος ο οποίος είναι ικανός τόσο να αυτοεξυπηρετηθεί όσο και να εργαστεί.

Αν και το ίδρυμα πιστοποιεί ότι το 62χρονος έχει όχι 67 αλλά 80% αναπηρία, στα συμπεράσματα του καταλήγει ότι ο ασθενής δεν χρήζει βοήθειας και συμπαραστάσεως τρίτου προσώπου και ότι είναι ικανός να εργαστεί.

Δείτε τα έγγραφα

 


Στον ίδιο «κυκεώνα» περίεργων αποφάσεων φαίνεται ότι έχει μπει και η συνταξιούχος Ελένη Βελισσάρη.
Η 80χρονη έχει, σύμφωνα με πιστοποίηση του Ιδρύματος που συντάχθηκε στις 25 Νοεμβρίου 2009, αναπηρία 80%. Η συγκεκριμένη απόφαση αναφέρει ότι η κυρία Βελισσάρη χρήζει βοήθειας έτερου προσώπου καθώς η κατάστασή της είναι πολύ σοβαρή.

Παρακολουθήστε την καταγγελία που έγινε στο zougla radio:




Όλα αυτά όμως μέχρι τον Ιούνιο του 2012 όπου πάει να εξεταστεί εκ νέου από την επιτροπή του Ι.Κ.Α. Τότε, ως εκ θαύματος, η επιτροπή από τη μια αποφαίνεται ότι η 80χρονη έχει αναπηρία 80%, από την άλλη όμως κρίνει ότι είναι ικανή τόσο να αυτοεξυπηρετηθεί όσο και να εργαστεί.

Δείτε τα έγγραφα


 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.