Κυριακή 18 Μαρτίου 2012

Πανελλαδικές Εξετάσεις: Να εξασφαλιστούν τα εξεταστικά κέντρα για τα ΑμεΑ

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.


Επίκαιρη Ερώτηση του ΚΚΕ συζητήθηκε στη Βουλή.

Σε έμμεση παραδοχή των αδιεξόδων που δημιουργεί η πολιτική λιτότητας και υποβάθμισης της εκπαίδευσης ακόμη και στις πανελλαδικές εξετάσεις αναγκάστηκε χτες στη Βουλή η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας, με αφορμή Ερώτηση της βουλευτή του ΚΚΕΛιάνας Κανέλλη, που εστίασε στην πρόβλεψη ελάχιστων εξεταστικών κέντρων για τα άτομα με ειδικές ανάγκες.

Η υφυπουργός Παιδείας Ε. Χριστοφιλοπούλου υποστήριξε ότι δεν υπάρχει θέμα εξοικονόμησης πόρων από τις πανελλαδικές εξετάσεις, λέγοντας ότι το υπουργείο εξετάζει το θέμα λειτουργίας περισσότερων εξεταστικών κέντρων, χωρίς όμως συγκεκριμένες δεσμεύσεις. Παράλληλα αναφέρθηκε σε δημοσιεύματα σύμφωνα με τα οποία «οι πανελλαδικές είναι στον αέρα», μιλώντας για «επένδυση στο λαϊκισμό και την τρομολαγνεία». Υποστήριξε ότι «υπάρχει σχέδιο ακόμα και όταν κηρύσσεται άγονος ο διαγωνισμός για να τυπωθούν τα τετράδια», αναφέροντας ότι «αν χρειαστεί θα πάμε στο εφημεριδάδικο της γειτονιάς».

Την πολιτική υποβάθμισης ακόμη και των πανελλαδικών εξετάσεων κατήγγειλε η Λιάνα Κανέλλη, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «οι γονείς των ΑμΕΑ και τα ίδια άτομα ζητούν το εξής ...αυτονόητο: Να μη δώσουν μόνο εξετάσεις σε Αθήνα - Θεσσαλονίκη - Πειραιά. Να κάνετε εξεταστικά κέντρα για ΑμΕΑ, να φτιάξετε τρία ρημάδια εξεταστικά κέντρα στην Κρήτη, στη Μυτιλήνη, σε Ρόδο - Σύρο και ένα στην Πελοπόννησο για να μην υποστούν το κόστος μετάβασης και διαμονής επί 10ήμερο στις μεγάλες πόλεις». Συνέχισε σημειώνοντας πως «δεν μπορεί να είναι Καιάδας για ένα άτομο με ειδικές ανάγκες να πρέπει να πάει στου διαόλου τη μάνα. Ξέρετε πόσο κοστίζει να πας από Μυτιλήνη σε Θεσσαλονίκη; 450 ευρώ το καθένα. Και 10 μέρες διαμονή. Πάρτε τα λιπαντικά από ένα τανκ στο Κανταχάρ. Πάρτε τρεις μισθούς από το προσωπικό που κρατά τα πλοία στους εφοπλιστές στη Σομαλία. Διαβεβαιώστε με ότι θα κάνετε νέα εξεταστικά κέντρα ή αν δεν αντέχει η χώρα του Αριστοτέλη και του Πλάτωνα πληρώστε τους τα έξοδα, πληρώστε και ξενοδοχεία και τροφεία».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.