Κυριακή 18 Μαρτίου 2012

Το Ίδρυμα Γκέιτς χρηματοδοτεί έρευνα για τη φυματίωση

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.
Το Ίδρυμα Γκέιτς χρηματοδοτεί έρευνα για τη φυματίωση 

Με στόχο την παρασκευή εμβολίων.

Το 'Ιδρυμα Γκέιτς θα χρηματοδοτήσει με το ποσό των 220 εκατομμυρίων δολαρίων για πέντε χρόνια τις έρευνες της μεγαλύτερης στον κόσμο εταιρείας βιοτεχνολογίας, της Aeras, για την παρασκευή εμβολίων κατά της φυματίωσης, ανακοίνωσε χθες η αμερικανική εταιρεία.

«Η νέα αυτή δωρεά πρέπει να αποτελέσει το έναυσμα για δράση με στόχο την αντιμετώπιση μιας από τις πιο θανατηφόρες ασθένειες στον κόσμο», δήλωσε ο Τζι Κόνολι, γενικός διευθυντής της εταιρείας.

«Τα χρήματα αυτά θα επιτρέψουν στην Aeras να επεκτείνει τις συνεργασίες της όσον αφορά την έρευνα, στην Ευρώπη, την Αφρική, την Κίνα και αλλού στον κόσμο, πράγμα που θα επισπεύσει την παρασκευή ασφαλών και αποτελεσματικών εμβολίων», τόνισε ο Κόνολι.

«Όμως, οι επιστημονικές προκλήσεις είναι τεράστιες και η απειλή την οποία αποτελεί η λοιμώδης αυτή νόσος είναι παγκόσμια», πρόσθεσε.

«Χωρίς οικονομική υποστήριξη της έρευνας για την ανακάλυψη νέων εμβολίων δε θα μπορέσουμε ποτέ να εξαλείψουμε τη φυματίωση, την παγκόσμια αυτή απειλή», υπογράμμισε ο Κόνολι.

Οι ερευνητές εκτιμούν ότι θα χρειαστούν πάνω από ένα δισεκατομμύριο δολάρια τα επόμενα πέντε χρόνια για να χρηματοδοτηθούν οι παγκόσμιες προσπάθειες για την αντιμετώπιση της ασθένειας αυτής. Κι αυτό γιατί λόγω της πολυπλοκότητας της νόσου, είναι ανάγκη να παρασκευαστούν πάνω από ένα εμβόλια για ν΄αντιμετωπιστούν οι μεταλλάξεις του υπεύθυνου βακτηρίου ανάλογα με την περιοχή του κόσμου στην οποία εκδηλώνεται η ασθένεια, με τα στάδια εξέλιξης της μόλυνσης και με τη διαφορετικότητα των πληθυσμών που πλήττονται από αυτήν.

Η Aeras εκτιμά ότι θα χρειαστεί από 400 με 500 εκατομμύρια δολάρια τα επόμενα πέντε χρόνια για την επίτευξη των στόχων της, δηλαδή την παρασκευή εμβολίων κατά της φυματίωσης, από κοινού με τους συνεργάτες της.

Τα 220 εκατομμύρια δολάρια του Ιδρύματος του Μπιλ και της Μελίντα Γκέιτς αντιπροσωπεύουν περίπου το ήμισυ της δαπάνης αυτής.

Η φυματίωση σκοτώνει 1,4 εκατομμύρια ανθρώπους κάθε χρόνο στον κόσμο, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας.

Ο ΠΟΥ υπολογίζει σε περίπου 12 δισεκατομμύρια δολάρια το ετήσιο κόστος της νόσου στην παγκόσμια οικονομία. Η Ινδία και η Κίνα αντιπροσωπεύουν πάνω από το ήμισυ του κόστους αυτού.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.