Κυριακή 18 Μαρτίου 2012

Ο πόνος έρχεται με την ώρα του

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.


Ασθένειες με επίπονα συμπτώματα που εκδηλώνονται συγκεκριμένες ώρες.

Ημικρανίες, αρθρίτιδα, έλκος στομάχου. Ασθένειες που συνήθως έχουν επίπονα συμπτώματα, τα οποία εκδηλώνονται μία συγκεκριμένη ώρα της ημέρας. Έρευνες έδειξαν ότι υπάρχει λόγος για τον οποίο τα συμπτώματα κάθε νόσου εκδηλώνονται εντονότερα συγκεκριμένη ώρα της ημέρας.

8.00 π.μ. Αλλεργίες


Φαγούρα στα μάτια και καταρροή. Είναι βασικά συμπτώματα αλλεργίας και εκδηλώνονται στο ζενίθ τους το πρωί. Η Βρετανίδα αλλεργιολόγος Μίριελ Σίμονς εξήγησε ότι πιθανόν τα συμπτώματα να εκδηλώνονται τη συγκεκριμένη ώρα επειδή στο σπίτι μαζεύονται τα κλινοσκεπάσματα, που προκαλούν την εμφάνιση ακάρεων σκόνης και άλλων αλλεργιογόνων στην ατμόσφαιρα.

9.00-10.00 π.μ. Ημικρανίες

Η εμφάνιση ημικρανιών είναι περισσότερο συχνή αυτό το διάστημα. Αυτό μπορεί να οφείλεται στην αρτηριακή πίεση που αυξάνεται τις πρωινές ώρες. Αμερικανοί ερευνητές θεωρούν ως πιθανή αιτία των ημικρανιών τα αιμοφόρα αγγεία στον εγκέφαλο που λόγω της αύξησης της πίεσης προκαλούν πόνο, ναυτία και διαταραχές της όρασης.

10.00 π.μ. Πόνοι αρθρίτιδας


Οι πόνοι στις αρθρώσεις και η δυσκαμψία είναι πιο οδυνηροί το πρωί. Ο δρ Αλαν Σίλμαν εξήγησε ότι τα συμπτώματα είναι αποτέλεσμα της αδράνειας κατά τη διάρκεια της νύχτας. Μπορεί επίσης να σχετίζονται με τα διαφορετικά επίπεδα κορτιζόνης και άλλων ορμονών. Μια επιλογή είναι να λάβουν οι πάσχοντες αργά το βράδυ αντιφλεγμονώδες φάρμακο ώστε να ελαχιστοποιηθεί ο πόνος το πρωί.

4.00 μ.μ. Βήχας και καταρροή μύτης


Μια θεωρία είναι ότι ο βήχας και η καταρροή αυξάνονται αυτήν την ώρα επειδή οι ορμόνες που εμπλέκονται στην παραγωγή των αντισωμάτων που καταπολεμούν τις λοιμώξεις είναι λιγότερο ενεργές το απόγευμα. Ετσι, εξασθενεί η άμυνα του ανοσοποιητικού συστήματος και αυξάνονται τα συμπτώματα.

9.00 μ.μ. Ελκος στομάχου


Τα συμπτώματα του έλκους κορυφώνονται στις 9.00 το βράδυ επειδή στο στομάχι βρίσκεται σε εξέλιξη η πέψη των τροφών. Φαρμακοποιοί στο Πανεπιστημίου του Τέξας διαπίστωσαν ότι φάρμακα όπως οι Η2-υποδοχείς είναι πιο αποτελεσματικά στη μείωση του πόνου όταν λαμβάνονται κατά την κατάκλιση.


Πηγή: http://www.ygeianews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.