Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2011

Ερώτηση για το φαινόμενο της ασιτίας μαθητών

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.


Ερώτηση Γιώργου Κοντογιάννη προς τους.

Υπουργούς Υγείας, Παιδείας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Οικονομικών σχετικά με τα φαινόμενα ασιτίας μαθητών

'Πρόταση για πρόγραμμα δωρεάν διανομής τροφίμων σε σχολεία μέσω Ε.Ε
'Όπως καταγγέλλει η Ομοσπονδία Γονέων και Κηδεμόνων Νομού Ηρακλείου, παρουσιάστηκε κρούσμα ασιτίας μαθητή στο Ηράκλειο της Κρήτης. Παρόμοια φαινόμενα έχουν παρουσιαστεί τουλάχιστον στην Αθήνα και το Μεσολόγγι.

Όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση της Ομοσπονδίας: 'Τα προβλήματα φουντώνουν. Ένας απέραντος Γολγοθάς για οικογένειες με άνεργους, πολύτεκνους, ΑμεΑ και διαζευγμένους γονείς που απεγνωσμένα προσπαθούν να εξασφαλίσουν στα παιδιά τους τα απαραίτητα για την επιβίωσή τους. Γι' αυτούς τους γονείς η μόρφωση των παιδιών τους ακόμη και το ρεύμα ή το νερό είναι πλέον πολυτέλεια μπροστά στην ανάγκη για την εξασφάλιση τροφής'.

Είναι πραγματικά τραγικό να παρουσιάζονται τέτοια φαινόμενα. Δυστυχώς, η κατάσταση θα επιδεινωθεί τους επόμενους μήνες και γι' αυτό το λόγο και πριν θρηνήσουμε θύματα είναι αναγκαίο να υπάρξει συντονισμένη δράση από τους αρμόδιους Υπουργούς ώστε να εξασφαλισθεί τροφή και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για όλα τα παιδιά της χώρας.

Κατόπιν τούτων ερωτώνται οι αρμόδιοι Υπουργοί:
1. Ποια μέριμνα θα ληφθεί για την αντιμετώπιση των φαινομένων αυτών;
2. Θα υπάρξει συνεργασία των Υπουργείων, ώστε να γίνει ένας ολοκληρωμένος σχεδιασμός; Θα ζητηθεί σε έναν τέτοιο σχεδιασμό η συμβολή της τοπικής αυτοδιοίκησης;
3. Προτίθεται η Κυβέρνηση να προτείνει στην Ε.Ε την υλοποίηση προγράμματος για δωρεάν διανομή στα σχολεία βασικών τροφίμων όπως γάλα, κατά το πρότυπο του προγράμματος δωρεάν διανομής φρούτων του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, λόγω της δεινής οικονομικής κατάστασης στην οποία βρίσκεται η Ελλάδα αλλά και άλλες χώρες της Ε.Ε';



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.