Σάββατο 2 Ιουλίου 2016

Αυτό είναι το πιο «ηλικιωμένο νεογέννητο» της Κίνας

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Χρησιμοποιήθηκε ωάριο που καταψύχθηκε πριν 18 χρόνια.

Ένα μωρό το οποίο ήταν «προγραμματισμένο» εδώ και δύο δεκαετίες γεννήθηκε τελικά στην Κίνα αυτή την εβδομάδα.

Η σύλληψη του βρέφους που είναι κοριτσάκι έγινε χρησιμοποιώντας ένα ωάριο που είχε καταψυχθεί πριν από 18 χρόνια σε ένα νοσοκομείο στη Σαγκάη. Ζυγίζοντας 3.300 γραμμάρια είναι το πρώτο παιδί μιας 45χρονης γυναίκας που το έφερε στη ζωή στις 27 Ιουνίου στην επαρχία Jiangsu, στην ανατολική Κίνα σύμφωνα με την People's Daily Online. Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, η γέννηση αυτού του μωρού έσπασε το εθνικό ρεκόρ, καθώς έγινε με το πιο παλιά κατεψυγμένο ωάριο μέχρι στιγμής στην Κίνα. Γι’ αυτό και το αποκαλούν ως το πιο «ηλικιωμένο νεογέννητο» στη χώρα. Η μητέρα του παιδιού που ονομάζεται Huang Qiong, αποφάσισε να καταψύξει το ωάριο το 1998 καθώς αντιμετώπιζε προβλήματα στο να μείνει έγκυος.



Η Huang, η οποία ήταν 27 ετών εκείνη την εποχή, είχε διαγνωστεί με ένα πρόβλημα στις σάλπιγγες και υποβλήθηκε σε θεραπεία γονιμότητας στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Fudan στη Σαγκάη. Έχοντας αποτυχημένες εξωσωματικές γονιμοποιήσεις, είχε απογοητευθεί αλλά στις αρχές του 2015 παρακινήθηκε από μια φίλη της και δοκίμασε για μια εγκυμοσύνη ξανά. Έτσι άρχισε εκ νέου θεραπεία εξωσωματικής γονιμοποίησης στις αρχές του 2015, με τη χρήση των ωαρίων που είχαν καταψυχθεί σε υγρό άζωτο σύμφωνα με τα δημοσιεύματα. Τον Νοέμβριο ενημερώθηκε ότι είχε μείνει έγκυος και τη Δευτέρα, γέννησε ένα υγιέστατο κοριτσάκι. Η γέννηση της μικρής έσπασε το ρεκόρ της χώρας όσον αφορά τα μωρά από κατεψυγμένα ωάρια καθώς έγινε μετά από 18 χρόνια. Πριν από δύο εβδομάδες μια γυναίκα στην Κίνα είχε γεννήσει ένα αγοράκι με ωάριο που είχε καταψυχθεί πριν από 12 χρόνια.



Παρόλο που οι υπηρεσίες Υγείας στη Σαγκάη προτείνουν τα ωάρια να καταψύχονται για διάστημα έως πέντε ετών, το νοσοκομείο στη Σαγκάη υπόσχεται να κρατήσει στην κατάψυξη ωάρια επ’ αόριστον, μετά από συμφωνία με τους γονείς.




Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.