Σάββατο 2 Ιουλίου 2016

Εκδηλώσεις που δεν πρέπει να χάσετε στο επόμενο χρονικό διάστημα

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ποιοτικές θεατρικές και μουσικές παραστάσεις στο Διεθνές Φεστιβάλ Αρχαίας Ολυμπίας

Ποιοτικές θεατρικές και μουσικές παραστάσεις, με πρωταγωνιστές σημαντικές προσωπικότητες του θεάτρου και του πενταγράμμου, που θα συγκεντρώσουν το ενδιαφέρον του φιλοθεάμονος κοινού, περιλαμβάνει το φετινό πρόγραμμα του Διεθνούς Φεστιβάλ Αρχαίας Ολυμπίας, η αυλαία του οποίου «ανοίγει» την Τετάρτη 13 Ιουλίου, με την θεατρική παράσταση «Πλούτος» του Αριστοφάνη, με τους Γιάννη Μπέζο, Πέτρο Φιλιππίδη και Γιώργο Κιμούλη, ο οποίος «υπογράφει» και τη σκηνοθεσία της παράστασης. Από το φετινό Φεστιβάλ, ξεχωρίζει – μεταξύ άλλων – η συναυλία του μεγάλου καλλιτέχνη, Γιάννη Πάριου, στις 19 Αυγούστου, ενώ δεν λείπει και η τοπική πολιτιστική έκφραση, από τις πολιτιστικές ομάδες (θεάτρου και μουσικής) της Ηλείας.

Το πρόγραμμα του Διεθνούς Φεστιβάλ Αρχαίας Ολυμπίας, παρουσίασε χθες ο πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης Αριστείδης Παναγιωτόπουλος, με τον Δημ. Σύμβουλο και μέλος του Δ.Σ της Επιχείρησης Δημήτρη Δημητρόπουλο και τον Οργανωτικό Διευθυντή του Φεστιβάλ,Βασίλη Καψή, καλώντας το κοινό να συμμετάσχουν το πολιτιστικό καλοκαίρι της Αρχαίας Ολυμπίας.

«Το καλύτερο των τελευταίων ετών…»

Ο Πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης Άρης Παναγιωτόπουλος, χαρακτήρισε το φετινό φεστιβάλ «…το καλύτερο των τελευταίων ετών», εξηγώντας πως, με τη συνεργασία όλων των μελών του Δ.Σ και τον Δήμο Αρχαίας Ολυμπίας, εργάστηκαν ακατάπαυστα, ώστε να εξασφαλιστούν σημαντικές παραγωγές και στις τρείς θεματικές ενότητες, στις οποίες «χωρίζεται» το Φεστιβάλ, στο Θέατρο, τις Συναυλίες και την τοπική πολιτιστική έκφραση. «Στο κομμάτι των θεατρικών παραστάσεων, έχουμε από τις καλύτερες παραστάσεις, από το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδας και το Εθνικό Θέατρο, αλλά και παραστάσεις για μικρούς, στο συναυλιακό μέρος έχουμε σημαντικά ονόματα όμως ο Γιάννης Πάριος, ο Σωκράτης Μάλαμας, ο Θάνος Μικρούτσικος, ο Μίλτος Πασχαλίνης, η Δημήτρα Γαλάνη, η Γιώτα Νέγκα κ.α, ενώ τα τελευταία χρόνια, δίνουμε λόγο και βήμα σε τοπικές θεατρικές ομάδες και συγκροτήματα», σχολιάζει ο κ.Παναγιωτόπουλος, θυμίζοντας επίσης πως, τα έξοδα του Δήμου για την διοργάνωση του Φεστιβάλ είναι μηδενικά, καθώς το θέατρο παραχωρείται με τη λογική της αυτοδιοργάνωσης στις εταιρείες παραγωγής.

«Ο πολιτισμός κατακτάται…»

«Ο πολιτισμός δεν κληρονομείται. Κατακτάται», είχε πει ο Γάλλος συγγραφέας και πολιτικός Αντρέ Μαρλώ, και μ’ αυτή την έκφραση άνοιξε την τοποθέτησή του το μέλος του Δ.Σ της Κοινωφελούς Επιχείρησης, Δημήτρης Δημητρόπουλος, αναφερόμενος την προσπάθεια που καταβλήθηκε για την οργάνωση ενός «…Φεστιβάλ αξιόλογου, με αρκετά ενδιαφέρουσες παραστάσεις και προβολή των τοπικών συλλόγων και εκδηλώσεων». Δεν παρέλειψε μάλιστα να αναφερθεί στον δημιουργό του Θεάτρου «Ολυμπία», τον Νίκο Καρυώτη, εκφράζοντας την ελπίδα ότι το πρόγραμμα του φετινού καλοκαιριού είναι αντάξιο της δικής προσπάθειας και προσδοκιών, για το σημαντικό αυτό χώρο.

Τέλος, ο Οργανωτικός Διευθυντής του Φεστιβάλ, Βασίλης Καψής, αναφέρθηκε στην πολύ καλή συνεργασία που υπήρξε με τον πρόεδρο κ.Παναγιωτόπουλο και όλο το Δ.Σ στο πλαίσιο του σχεδιασμού του προγράμματος και στο υψηλό επίπεδο των θεατρικών παραγωγών, δίνοντας βαρύτητα στην αρχαία ελληνική δραματουργία «όπως οφείλουμε ως Δήμος Αρχαίας Ολυμπίας», είπε χαρακτηριστικά ο κ.Καψής, μη παραλείποντας να αναφερθεί και στις παραστάσεις που θα παρουσιαστούν και έχουν μια πιο σύγχρονη σκηνοθετική ματιά, όπως η «Λυσιστράτη», η «Ορέστεια» και ο «Πλούτος».

Τεχνικές λεπτομέρειες

Τεχνικές λεπτομέρειες, όσον αφορά τις ώρες έναρξης των παραστάσεων, τις κρατήσεις, την προπώληση εισιτηρίων και τα τηλέφωνα επικοινωνίας, θα ανακοινωθούν εντός των επόμενων ημερών αλλά και τις ημέρες πριν από κάθε παράσταση και εκδήλωση.

Πρόγραμμα…

Το πρόγραμμα του Διεθνούς Φεστιβάλ Αρχαίας Ολυμπίας, παρουσίασε χθες ο πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης Αριστείδης Παναγιωτόπουλος, με τον Δημ. Σύμβουλο και μέλος του Δ.Σ της Επιχείρησης Δημήτρη Δημητρόπουλο και τον Οργανωτικό Διευθυντή του Φεστιβάλ,Βασίλη Καψή, καλώντας το κοινό να συμμετάσχουν το πολιτιστικό καλοκαίρι της Αρχαίας Ολυμπίας.



Τετάρτη 13 Ιουλίου

Θεατρική Παράσταση «Πλούτος» του Αριστοφάνη, με τους Γιώργο Κιμούλη, Γιάννη Μπέζο, Πέτρο Φιλιππίδη

Θέατρο «Ολυμπία»

Τριήμερο Τοπικής Πολιτιστικής Έκφρασης και Δημιουργίας

Παρασκευή 15 Ιουλίου

Θεατρική Παράσταση «Ο Γύρος του κόσμου σε 80 Ημέρες» του Πάβελ Κόχουτ από μαθητές τουΓυμνασίου Βουνάργου, σε σκηνοθεσία της Τζένης Μπίθα

Θέατρο Δάσους Δρούβα

Σάββατο 16 Ιουλίου

Θεατρική Παράσταση «Ένας ήρωας με παντούφλες» του Αλέκου Σακελλάριου, από τηΘεατρική Ομάδα Πύργου, σε σκηνοθεσία της Ευανθίας Στιβανάκη

Θέατρο Καυκανιάς

Κυριακή 17 Ιουλίου

Θεατρική Παράταση «Μνήμες και Αρώματα της Σμύρνης» από την Πρότυπη Προσχολική Αγωγή «Ρήγας 1970»

Θέατρο Δάσους Δρούβα

Πέμπτη 21 Ιουνίου

Παιδική θεατρική Παράταση «Πινόκιο» του Κάρλο Κολόντι σε διασκευή-σκηνοθεσία Δημήτρη Αδάμη

Θέατρο «Ολυμπία»



Δευτέρα 25 Ιουλίου

Θεατρική παράσταση «Ερωφίλη» του Γεωργίου Χορτάτση σε σκηνοθεσία Γιάννη Νικολαϊδη

Θέατρο «Ολυμπία»

Τετάρτη 27 Ιουλίου

Χορευτική παράσταση «Γειά και χαρά σας Μωραϊτες…» από το Λύκειο Ελληνίδων Πύργου. Συμμετέχει η χορωδία του ΛΕΠ.

Θέατρο Ολυμπία

Πέμπτη 28 Ιουλίου

«Λίμνη των Κύκνων» - The Russian Moscow Ballet του Πιοτρ Ίλιτς Τσαϊκόφσκι

Θέατρο «Ολυμπία»



Σάββατο 30 Ιουλίου

«Επτά επί Θήβας» του Αισχύλου το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος με τους Χρίστο Στυλιανού, Νάντια Κοντογεώργη και Γιώργο Καύκα

Θέατρο «Ολυμπία»



Τετάρτη 3 Αυγούστου

«Ορέστεια» του Αισχύλου σε σκηνοθεσία Γιάννη Χουβαρδά τους Κωνσταντίνο Μαρκουλάκηκαι Καριοφυλλιά Καραμπέτη

Θέατρο «Ολυμπία»



Πέμπτη 4 Αυγούστου

Συναυλία Θάνος Μικρούτσικος, Μιλτιάδης Πασχαλίδης & Πάχου

Θέατρο «Ολυμπία»

Δευτέρα 8 Αυγούστου

Η ηρωική κωμωδία του Εντμόν Ροστάν «Συρανό ντε Μπερζεράκ», σε σκηνοθεσία Γιάννη Κακλέα με τους Βασίλη Χαραλαμπόπουλο και Δήμητρα Ματσούκα.

Θέατρο «Ολυμπία»



Τετάρτη 10 Αυγούστου

Συναυλία Δήμητρα Γαλάνη, η Ελένη Τσαλιγοπούλου και Γιώτα Νέγκα - Τρεις γυναίκες. Τρεις ερμηνεύτριες. Τρεις ξεχωριστές διαδρομές.

Θέατρο «Ολυμπία»

Πέμπτη 11 Αυγούστου

Θεατρική Παράσταση «Τα ψηλά βουνά», του Ζαχαρία Παπαντωνίου

Θέατρο «Ολυμπία»



Τρίτη 16 Αυγούστου

Συναυλία με τον Σωκράτη Μάλαμα

Θέατρο «Ολυμπία»

Πέμπτη 18 Αυγούστου

Βραδιά Πανσελήνου με τα Χρώματα της Ήλιδας

Περιστύλιο Μουσείου Αρχαιολογικών Αγώνων



Παρασκευή 19 Αυγούστου

Συναυλία με τον Γιάννη Πάριο

Θέατρο «Ολυμπία»

Τετάρτη 24 Αυγούστου

Μουσική παράσταση «Του κρασιού και του έρωτα»

Ερμηνευτής ο Βασίλης Λέκκας

Ηθοποιοί – Αφηγητές οι Ηλίας Λογοθέτης και Μαρία Ζαχαρη

Θέατρο Δάσους Δρούβα

Κυριακή 28 Αυγούστου

Λυσιστράτη του Αριστοφάνη, από το Εθνική Θέατρο, σε σκηνοθεσία του Μιχαήλ Μαρμαρινού, με τους Γιάννη Βογιατζή, Αιμίλιο Χειλάκη κ.α.

Θέατρο «Ολυμπία»

Παρασκευή 9 – Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου

1ο Χορωδιακό Φεστιβάλ Αρχαίας Ολυμπία 2016

Με τη συμμετοχή χορωδιών από όλη την Ελλάδα.

Διοργάνωση Μεικτή Χορωδία Πύργου, με την υποστήριξη της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας.

Θέατρο Δάσους Δρούβα

-----------

Πολιτιστικά πλούσιο το καλοκαίρι στα Χανιά

«Γεμίζουν» με εκδηλώσεις γειτονιές μέσα και έξω από την πόλη.

Σε ένα διαρκές φεστιβάλ πολιτισμού μετατρέπεται το φετινό καλοκαίρι η πόλη των Χανίων καθώς η πολιτιστική επιχείρηση του δήμου ΚΕΠΕΔΗΧ - ΚΑΜ διοργανώνει 85 εκδηλώσεις σε διάφορα σημεία της πόλης καθώς και σε περιαστικές περιοχές του δήμου.

Θεατρικές παραστάσεις, μουσικές συναυλίες, παραδοσιακές εκδηλώσεις συνθέτουν το κυρίως πρόγραμμα για το φετινό καλοκαίρι που φιλοξενείται κυρίως στο θέατρο της Ανατολικής Τάφρου, ενώ οι διοργανωτές «αποκεντρώνουν» την τέχνη δίνοντας τη δυνατότητα στους πολίτες να παρακολουθήσουν δωρεάν και πολλές άλλες πολιτιστικές εκδηλώσεις σε διάφορα σημεία του Καλλικρατικού δήμου, στις οποίες συμπεριλαμβάνονται ακόμα και υπαίθριες προβολές ταινιών. Στόχος της προσπάθειας είναι να γεμίσουν με πολιτισμό οι γειτονιές μέσα και έξω από την πόλη.

Στο πλαίσιο αυτό, εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στο άλσος των Αγίων Αποστόλων σε αύλειους χώρους εκκλησιών και σχολείων σε χώρο των τάφων των Βενιζέλων, στο Πολύκεντρο Σούδας, στις εργατικές κατοικίες στην περιοχή Κόκκινο Μετόχι, στο Μουσείο Σχολικής Ζωής στους Κάμπους Κεραμιών, στα Καθιανά Ακρωτηρίου, στην Αγία Μαρίνα, στο παλιό λιμάνι της πόλης στο πάρκο της παιδικής χαράς Αγίου Ιωάννη καθώς και στο Αρώνι - Ακρωτηρίου.

Παράλληλα και φέτος άνοιξε τις πύλες του για τους φίλους του κινηματογράφου και ο δημοτικός κινηματογράφος του «Κήπου» με 24 επιλεγμένες ταινίες.

« Σε μία δύσκολη περίοδο προσπαθούμε με αξιοποιήσουμε χωρίς σπατάλες τους διαθέσιμους πόρους, χωρίς, ωστόσο, να κάνουμε εκπτώσεις στην ποιότητα», επισημαίνουν οι διοργανωτές των εκδηλώσεων.

-----------


Στις 15 Ιουλίου ξεκινά το 22ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας


Προπώληση εισιτηρίων από την Τρίτη 5 Ιουλίου.
Την προσεχή Τρίτη, 5 Ιουλίου, ξεκινά η προπώληση των εισιτηρίων για τις δέκα παραστάσεις του 22ου Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας, όπως και το Γκαλά Όπερας, που ανανεώνει και πάλι το καλοκαιρινό ραντεβού του με τον κόσμο του σύγχρονου χορού.

Το 22ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας, με νέα καλλιτεχνική διευθύντρια την Κατερίνα Κασιούμη, διοργανώνεται από τις 15 έως τις 26 Ιουλίου και είναι έτοιμο να υποδεχτεί στο περίλαμπρο μέγαρο χορού το φιλότεχνο κοινό και τον κόσμο του χορού, για να παρακολουθήσουν το πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμά του και να συμμετάσχουν ενεργά στα δύο σεμινάρια και το εργαστήριό του, όπως και στις 17 παράλληλες εκδηλώσεις του, εκ των οποίων οι 16 είναι με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

Τα εισιτήρια προπωλούνται στο Δημοτικό Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας, από τις 10:00 έως τις 13:00 και από τις 18:30 έως τις 21:00, καθημερινά, εκτός Κυριακής και απογεύματος Σαββάτου, αλλά και ηλεκτρονικά στη διεύθυνση www.kalamatadancefestival.gr.

Τα δύο σεμινάρια του Φεστιβάλ είναι διαφορετικών αισθητικών και τεχνικών, που επανασυνδέουν το σήμερα του χορού με βασικές ιδέες και πρακτικές, οι οποίες πηγάζουν από ιστορικές στιγμές του σύγχρονου χορού: Τις απαρχές του μοντέρνου χορού της Ισιδώρας Ντάνκαν και τον αμερικανικό μεταμοντέρνο χορό. Ακόμη, θα πραγματοποιηθεί και ένα εργαστήρι, που επικεντρώνεται στη σύγχρονη τεχνική του χορού.

Δηλώσεις συμμετοχής για τα σεμινάρια γίνονται δεκτές έως και την Παρασκευή 8 Ιουλίου, και ενώ για το σεμινάριο της Μπάρμπαρα Κέιν έχει ανοίξει λίστα αναμονής, υπάρχουν ακόμα κάποιες θέσεις για το ξεχωριστό σεμινάριο της Πατ Κάτερσον, που απευθύνεται σε σπουδαστές χορού και σε επαγγελματίες χορευτές.

Παράλληλα, η κορυφαία ομάδα σύγχρονου χορού Candoco Dance Company, με άτομα με ή χωρίς αναπηρία, προσφέρει ένα εργαστήρι δύο ωρών, με αφορμή τα έργα Beheld, του Aλεξάντερ Γουίτλεϋ και Notturnino, του Τόμας Χάουερτ, τα οποία παρουσιάζονται στο 22ο Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας με ελεύθερη συμμετοχή και απευθύνεται σε όλους τους ενδιαφερόμενους άνω των 18 ετών.

-----------

Συναυλία με άρωμα καλοκαιριού στο «Σπίτι του Ηθοποιού»

«Μια Θάλασσα τραγούδια» θα απολαύσει το κοινό σήμερα.

Το μουσικό πρόγραμμα «Μια Θάλασσα τραγούδια» παρουσιάζεται σήμερα στο «Σπίτι του Ηθοποιού» με την Ειρήνη Πεφάνη και τους A Capella.

Μια συναυλία με άρωμα καλοκαιριού με γνωστά και αγαπημένα τραγούδια μεγάλων ελλήνων συνθετών και στιχουργών τα οποία έχουν σαν θέμα τους τη θάλασσα και τους ανθρώπους της. Τους θαλασσινούς, τους ναυτικούς, τα ακρογιάλια μας, τα λιμάνια μας, το αξεπέραστο ελληνικό γαλάζιο.

Ένα ευχάριστο και καθαρά ελληνικό πρόγραμμα που θα κερδίσει και τον πιο απαιτητικό ακροατή-θεατή.

Η συναυλία ξεκινά στις 21.00.

Παίζουν οι μουσικοί:

Ειρήνη Πεφάνη, τραγούδι

Άρτεμις Γαϊτάνο, τραγούδι/βιολί

Γιάννης Παπαχατζής, τραγούδι /κιθάρα

Μάριος Παπαδόπουλος, πλήκτρα/ενορχηστρώσεις

Γιώργος Ξενοκώστας, μπουζούκι

Νάνσυ Αγγελάκη, κρουστά

Το «Σπίτι του Ηθοποιού» βρίσκεται στα Κάτω Πατήσια, Παναθηναίων 5 & Αλκαμένους 175 (Στάση Μετρό Πλ. Αττικής - Στάση Ηλεκτρικού Αγ. Νικόλαος). Τηλ. 210 5226132 & 210 5226134 και www.actorhouse.gr


Πηγή: http://www.patrisnews.com , http://www.newsbeast.gr , http://www.newsbeast.gr και http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.