Σάββατο 2 Ιουλίου 2016

Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Δικτύου κατά του Σχολικού Εκφοβισμού ο Κώστας Γιαννόπουλος

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Το 3ο διεθνές συνέδριο στη Μάλτα.

Οι τρόποι αντιμετώπισης του σχολικού εκφοβισμού και οι δράσεις που πρέπει να αναληφθούν από τα ευρωπαϊκά κράτη, συζητήθηκαν στη διάρκεια του 3ου διεθνούς συνεδρίου του Ευρωπαϊκού Δικτύου κατά του Σχολικού Εκφοβισμού (ΕΑΝ), που πραγματοποιήθηκε στη Μάλτα και επανεξέλεξε τον πρόεδρο του ελληνικού οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού», Κώστα Γιαννόπουλο, στην προεδρία του Διοικητικού Συμβουλίου του.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του οργανισμού, οι εργασίες του συνεδρίου έδωσαν έμφαση στην απόλυτη ανάγκη να αντιμετωπιστεί το διαδεδομένο και ολοένα αυξανόμενο πρόβλημα του σχολικού εκφοβισμού στην κοινωνία μας, καθώς και στις συστάσεις προς τα κράτη-μέλη και προς τους ευρωπαϊκούς θεσμούς για τις δράσεις που πρέπει να ληφθούν για την αντιμετώπιση του bullying. Η Διακήρυξη της Μάλτας θα αποτελέσει την πλατφόρμα για τη διαδικασία προώθησης αυτού του στόχου μέσα από το Ευρωπαϊκό Δίκτυο κατά του Σχολικού Εκφοβισμού (ΕΑΝ).

«Το 3ο διεθνές συνέδριο στη Μάλτα αποτελεί το επόμενο βήμα στην ανάπτυξη του Δικτύου ΕΑΝ και στην επίτευξη των στόχων του», αναφέρει στην ανακοίνωση ο κ. Γιαννόπουλος, ενώ περιέγραψε το έργο και τη θεσμική σταθεροποίηση του ΕΑΝ σε ευρωπαϊκό επίπεδο:

«Μετά την ίδρυση του Δικτύου στο 1ο διεθνές συνέδριο στην Αθήνα το 2014, το 2ο διεθνές συνέδριο που έλαβε χώρα στο ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις Βρυξέλλες, έθεσε το Δίκτυο στην καρδιά των ευρωπαϊκών θεσμών. Το 3ο ετήσιο συνέδριο του ΕΑΝ στην Μάλτα δίνει έμφαση στη συνέχεια του Ευρωπαϊκού Δικτύου».

Όπως επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση, ανεξάρτητα από την έμφαση στη στρατηγική αυτή προσέγγιση, το συνέδριο έδωσε στους συμμετέχοντες τη δυνατότητα να ανταλλάξουν χρήσιμες εμπειρίες και πρακτικές, όπως είναι οι καμπάνιες ευαισθητοποίησης, εργαλεία και προγράμματα που εστιάζουν σε συγκεκριμένες μορφές του σχολικού εκφοβισμού, όπως είναι ο ομοφοβικός εκφοβισμός, πρακτικές προσέγγισης στους κόλπους της σχολικής κοινότητας, μεθόδους αντιμετώπισης και πρόληψης, όπως και ο ρόλος της τέχνης και ειδικότερα η διήγηση κινηματογραφικών ιστοριών στους μαθητές,

Στη διάρκεια του συνεδρίου μαθητές από σχολεία μοιράστηκαν με τους συμμετέχοντες τις εμπειρίες τους και τις απόψεις τους για το πρόβλημα, παρουσίασαν τον τρόπο που διαχειρίζονται τα περιστατικά του εκφοβισμού στο σχολικό περιβάλλον, είτε ως παιδιά που εκφοβίζονται ή/και εκφοβίζουν, είτε ως παρατηρητές. Τα παιδιά παρουσίασαν τηλεοπτικό σποτ που δημιούργησαν για τον τρόπο που θα πρέπει να αντιμετωπίζεται το bullying.

Στο συνέδριο παρευρέθηκε η πρόεδρος της Μάλτας, Μαρί Λουίζ Κολέιρο Πρέκα (Marie Louise Coleiro Preca), ο υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Οικογενειακών Θεμάτων της Μάλτας, Μίκαελ Φαρούτζια (Michael Farrugia), μέλη του Δικτύου από κράτη-μέλη της Ε.Ε., κυβερνητικοί και θεσμικοί φορείς από την Μάλτα, μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας και επαγγελματίες στο πεδίο της παιδικής προστασίας, όπως και μαθητές συμμετείχαν στο συνέδριο, το οποίο φιλοξενήθηκε από τον Οργανισμό «Families for Lifelong Learning», μέλος του ΕΑΝ από την Μάλτα.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.