Σάββατο 2 Ιουλίου 2016

Μυστήριο γύρω από το αιλουροειδές που σκόρπισε τον τρόμο στην Κρήτη - Συνεχίζονται οι έρευνες

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Μυστήριο καλύπτει την ταυτότητα του ζώου το οποίο έχει σκορπίσει τον τρόμο στην ευρύτερη περιοχή της Σητείας στην Κρήτη. Ο τελευταίος άνθρωπος που το είδε, ήταν μία τουρίστρια στην Αγία Φωτιά, η οποία ενώ απολάμβανε το μπάνιο της, πανικόβλητη άρχισε να φωνάζει και να καλεί σε βοήθεια.

Μυστήριο γύρω από το αιλουροειδές που σκόρπισε τον τρόμο στην Κρήτη

Όπως δήλωσε στο Ράδιο Κρήτη ο Δήμαρχος Σητείας Θοδωρής Πατεράκης, υπάρχουν άλλες έξι, "αξιόπιστες μαρτυρίες", οι οποίες κάνουν λόγο για αιλουροειδές, που φέρει στο τρίχωμα του τις καφέ - μαύρες ρίγες της τίγρεως, σε μία ακτίνα 3 χιλιομέτρων από την πόλη της Σητείας.

Το ζώο δεν είναι επιθετικό, ούτε έχουν καταγραφεί επιθέσεις σε οικόσιτα ζώα, ενώ έχουν εντοπιστεί αποτυπώματα του ζώου που παραπέμπουν σε κάτι διαφορετικό, από τα συνήθη. Το πιθανότερο είναι να πρόκειται για τον κρητικό αγριόγατο ή φουρόγατο. Πρόκειται για ένα ανθρωπόφοβο αιλουροειδές, το σώμα του οποίου μεγαλύτερο από τις κοινές γάτες, και στα αρσενικά φτάνει σε μήκος τα 50cm και η ουρά τα 30cm. Η ουρά είναι πιο στενή στη βάση και πιο φουντωτή στην άκρη. Επίσης, το χρώμα του τριχώματος είναι ανοιχτό καφέ με σκούρες κηλίδες και ραβδώσεις. Στη ουρά υπάρχουν μαύροι δακτύλιοι, ενώ το άκρο είναι πάντα μαύρο. Τρέφεται με λαγούς, πουλιά, έντομα και τρωκτικά, ενώ ζει σε βραχώδεις περιοχές Οι Αρχές της περιοχής πραγματοποιούν έρευνες χωρίς αποτέλεσματα, μέχρι στιγμής.

----------

Συνεχίζονται για δεύτερη ημέρα, οι έρευνες για το αιλουροειδές, το οποίο σύμφωνα με μαρτυρίες πολιτών, εθεάθη στην περιοχή της Αγιάς Φωτιάς, του δήμου Σητείας, ενώ αναζητούνται φωτογραφίες ή βίντεο από το ζώο που έχει προκαλέσει ανησυχία στην περιοχή.

Όπως υποστηρίζουν κάτοικοι της περιοχής που το έχουν δει από μακριά, μοιάζει με κρητικό αγριόγατο και έχει μήκος περίπου ενός μέτρου, ενώ άλλοι έχουν μιλήσει για… τίγρη.


Πηγή: http://www.enikos.gr και http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.