Τρίτη 5 Ιουλίου 2016

Απεργία σε Μετρό, ΗΣΑΠ και Τραμ την Τετάρτη

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Οι εργαζόμενοι ετοιμάζουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 8 το πρωί έξω από το ΤΑΙΠΕΔ.

Μια δύσκολη μέρα αναμένεται αύριο στους δρόμους της Αθήνας, καθώς οι συνδικαλιστές των μέσων σταθερής τροχιάς (μετρό, ΗΣΑΠ, τραμ) εξήγγειλαν την πραγματοποίηση 24ωρης απεργίας αύριο Τετάρτη 6 Ιουλίου, σε ένδειξη αντίδρασης στην ιδιωτικοποίηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και της εταιρείας συντήρησης της σιδηροδρομικής υποδομής ΕΕΣΣΤΥ.

Καλούν μάλιστα σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 8 το πρωί έξω από το ΤΑΙΠΕΔ.

Η Ένωση Εργαζομένων ΗΣΑΠ, ο Σύλλογος Εργαζομένων Τραμ, το Σωματείο Εργαζομένων Λειτουργίας Μετρό Αθηνών και το Σωματείο Ηλεκτροδηγών & Λοιπών Εργαζομένων Κίνησης στη ΣΤΑΣΥ αντιδρούν στην ιδιωτικοποίηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και της Εταιρείας Συντήρησης Σιδηροδρομικού Τροχαίου Υλικού (ΕΕΣΣΤΥ) και καλούν σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας αύριο στις 8 το πρωί έξω από το ΤΑΙΠΕΔ.

Όπως αναφέρουν οι εργαζόμενοι σε ανακοίνωσή τους, «οι αστικές συγκοινωνίες θα είναι η επόμενη δραστηριότητα, που μεθοδεύεται να παραδοθεί στα αδηφάγα ιδιωτικά, κερδοσκοπικά συμφέροντα, αδιαφορώντας για τις δραματικές συνέπειες αυτών των επιλογών για τον ελληνικό λαό».

«Τα καταστροφικά σχέδια δεν θα περάσουν. Οι εργαζόμενοι στις συγκοινωνίες θα αντισταθούμε», καταλήγει η ανακοίνωση.

Υπενθυμίζεται ότι μετ' εμποδιών πραγματοποιούνται και τα δρομολόγια σε ΟΣΕ και προαστιακάο λόγω στάσεων εργασίας. Πιο συγκεκριμένα, σήμερα Τρίτη και την Πέμπτη θα γίνουν στάσεις εργασίας 5 με 8 το πρωί, από τη μια έως τις τέσσερις μετά το μεσημέρι και από τις εννέα το βράδυ έως τα μεσάνυκτα, ενώ αύριο Τετάρτη θα τραβήξουν 24ωρο χειρόφρενο.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.