Τρίτη 5 Ιουλίου 2016

Κάθε μήνας και πληρωμή φόρων μέχρι το τέλος του έτους!

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Κάθε μήνας και πληρωμή φόρων! Ξεκινά ο «Γολγοθάς» των φορολογούμενων από τον τρέχοντα μήνα και ως τον Δεκέμβριο, αφού οι υποχρεώσεις στις οποίες καλούνται να ανταποκριθούν περνώντας μια… βόλτα από την εφορία, είναι πολλές.

Στις 15 Ιουλίου, μετά την ολιγοήμερη παράταση που έδωσε το υπουργείο Οικονομικών, λήγει η προθεσμία υποβολής των δηλώσεων και από εκεί ξεκινά η «λυπητερή» για τους πολίτες.

Καταρχήν τέλος του μήνα θα πρέπει να καταβληθεί η πρώτη δόση του φόρου εισοδήματος. Στις 30 Σεπτέμβρη θα πληρωθεί η πρώτη δόση του νέου ΕΝΦΙΑ εκτός απροόπτου και η δεύτερη διμηνιαία δόση του φόρου εισοδήματος.

Στις 27 Οκτωβρίου θα πρέπει να πληρωθεί η δεύτερη δόση του ΕΝΦΙΑ. Στις 30 Νοεμβρίου θα πρέπει να πληρωθεί η τρίτη διμηνιαία δόση του φόρου εισοδήματος και η τρίτη μηνιαία δόση του ΕΝΦΙΑ.

Τέλος στις 30 Δεκεμβρίου θα πρέπει να πληρωθεί η τέταρτη δόση του ΕΝΦΙΑ αλλά και να εξοφληθούν τα τέλη κυκλοφορίας Ι.Χ. για το 2017.

Αν πάντως, ο ΕΝΦΙΑ εκκαθαριστεί μέσα στον Ιούλιο τότε οι παραπάνω ημερομηνίες θα ανατραπούν καθώς οι δόσεις θα γίνουν πέντε από τέσσερις και θα ξεκινήσει η πληρωμή από τον Αύγουστο.


Πηγή: http://www.enikonomia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.