Τρίτη 5 Ιουλίου 2016

Κατρούγκαλος: Εξετάζεται επιδότηση των λογαριασμών ΔΕΚΟ ή του ΕΝΦΙΑ για όσους έχασαν το ΕΚΑΣ

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

«Από τα μεγαλύτερα προβλήματα είναι οι χαμηλοσυνταξιούχοι, που θέλαμε να προστατεύσουμε. Ψάχνουμε με τον πρωθυπουργό και τον Γ. Χουλιαράκη αντισταθμιστικά μέτρα, να δώσουμε κάτι για να τους ελαφρύνουμε" υποστήριξε ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος.

Εξετάζουμε την επιδότηση των λογαριασμών ΔΕΚΟ ή του ΕΝΦΙΑ ως αντισταθμιστικό μέτρο για την κατάργηση του ΕΚΑΣ», ανέφερε μιλώντας στον Αlpha 989.

Αναφερόμενος στα εργασιακά ο κος Καρούγκαλος είπε ότι «η διαπραγμάτευση ήταν σκληρή, όλα αυτά που γράφονται ότι «θα κοπούν επιδόματα, τριετίες, θα συζητηθεί ο 13ος -14ος μισθός» είναι έξω από το τραπέζι της συζήτησης και αυτό είναι ήδη μία επιτυχία.

Προσπαθούμε να αποκρούσουμε τις απαιτήσεις των δανειστών για ομαδικές απολύσεις και για αλλαγές στον συνδικαλιστικό νόμο. Η στρατηγική μας είναι να απομονώσουμε τον σκληρό παίχτη, το ΔΝΤ. Έχω καλέσει τις εργοδοτικές οργανώσεις να επαναβεβαιώσουν την αντίθεσή τους στις ομαδικές απολύσεις και να υπάρξει ένα μίνιμουμ συναίνεσης για συλλογικές διαπραγματεύσεις».


Πηγή: http://www.enikonomia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.