Τρίτη 5 Ιουλίου 2016

Πανεπιστήμιο Μακεδονίας: Δεν υπάρχει θέμα με την παιδαγωγική επάρκεια αποφοίτων

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Το θέμα που προέκυψε με συγκεκριμένο τμήμα.

Να διευθετηθεί άμεσα το ζήτημα που προέκυψε με την αυτόματη αναγνώριση της παιδαγωγικής επάρκειας των αποφοίτων της κατεύθυνσης Εκπαίδευσης Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες του Τμήματος Εκπαιδευτικής και Κοινωνικής Πολιτικής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, ζητεί από την ηγεσία του υπουργείου Παιδείας η διοίκηση του Ιδρύματος.

Στο άρθρο 62 του προσφάτως ψηφισθέντος νόμου 4386/2016 δεν περιλαμβάνεται το εν λόγω Τμήμα του ΠΑΜΑΚ σε αυτά των οποίων το πτυχίο προσφέρει αυτομάτως παιδαγωγική επάρκεια στους κατόχους του.

«Επικοινώνησα προσωπικά με τα αρμόδια στελέχη του υπουργείου Παιδείας και με διαβεβαίωσαν ότι πρόκειται για παράλειψη εκ παραδρομής, καθώς και ότι θα λυθεί άμεσα το ζήτημα. Έχουμε τη διαβεβαίωση, αλλά περιμένουμε και την αντίδραση του υπουργείου»δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρύτανης του ΠΑΜΑΚ, Αχιλλέας Ζαπράνης, εξηγώντας ότι η ταχεία διόρθωση της παράλειψης έχει σημασία, καθώς έχουν προκληθεί εύλογες ανησυχίες και αντιδράσεις στους αποφοίτους του Τμήματος και τις οικογένειές τους.

Σε ανακοίνωση του Τμήματος, μετά τη γνωστοποίηση της μη συμπερίληψης του στη σχετική διάταξη του άρθρου 62, διευκρινιζόταν, μεταξύ άλλων, ότι «στο ΦΕΚ 1844/26-08-2015 αναγνωρίζεται ότι οι απόφοιτοι της κατεύθυνσης εκπαίδευσης ΑΜΕΑ του Τμήματός μας έχουν παιδαγωγική επάρκεια και στο μεταξύ δεν έχει διενεργηθεί κάποια συστηματική διαδικασία αποτίμησης της ποιότητας του Προγράμματος Σπουδών του Τμήματος, που να δικαιολογεί αλλαγή απόφασης επί του θέματος από την πλευρά του Υπουργείου».


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.