Τρίτη 5 Ιουλίου 2016

Τι προκαλεί στα μάτια σας η παρατεταμένη έκθεση στον ήλιο

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Καλοκαίρι και ήλιος πάνε μαζί αλλά όσο και αν τον απολαμβάνουμε, πρέπει να υπάρχει ιδιαίτερη προσοχή στην παρατεταμένη έκθεση σε αυτόν.

Οι ειδικοί κρούουν των κώδωνα του κινδύνου για το δέρμα και προειδοποιούν για τις ώρες κατά τις οποίες ο ήλιος «καίει» προκαλώντας βλάβη σε αυτό. Η εφαρμογή αντηλιακού είναι απαραίτητη τόσο στους ενήλικες όσο και στα παιδιά και ιδιαίτερα σε όσους έχουν ευαίσθητη επιδερμίδα. Σύμφωνα, ωστόσο με πρόσφατη μελέτη, ο ήλιος και συγκεκριμένα η παρατεταμένη έκθεση σε αυτόν δεν προκαλεί βλάβη μόνο στο δέρμα αλλά και στα μάτια.

Η έρευνα που έγινε σε 5.000 άτομα μέσης ηλικίας και σε ηλικιωμένους επιβεβαιώνει τη σχέση της έκθεσης στον καλοκαιρινό ήλιο κατά τα νεανικά χρόνια και την εμφάνιση της ωχράς κηλίδας, η οποία προκαλεί συνήθως θαμπή όραση ή θολές περιοχές και παρουσιάζεται με την πάροδο της ηλικίας. Το πρόβλημα μπορεί να προκαλέσει μελλοντικά και άλλες βλάβες που σταδιακά μειώνουν την όραση. Ουσιαστικά σύμφωνα με τις εξετάσεις που κράτησαν πέντε χρόνια, η έκθεση στο δυνατό ήλιο μπορεί να είναι επικίνδυνος παράγοντας για πρόωρη εμφάνιση της ωχράς κηλίδας. Οι εθελοντές που κατά δήλωσή τους κυκλοφορούσαν σε περιόδους μεγάλης ηλιοφάνειας κάτω από τον ήλιο, τουλάχιστον πέντε ώρες την ημέρα, στη δεκαετία των 30 τους χρόνων, είχαν διπλάσιο κίνδυνο να παρουσιάσουν προβλήματα στην όραση, σε σχέση με αυτούς που καταγράφηκαν να παραμένουν στον ήλιο λίγη ώρα όταν ήταν μικρότεροι.

Πέρα από το γεγονός ότι τα γυαλιά είναι απαραίτητα σε κάθε έξοδό σας όταν έχει ήλιο οι ειδικοί επισημαίνουν ότι θα πρέπει οι άνθρωποι να περιορίσουν την ανεξέλεγκτη έκθεσή τους όπως την παρατεταμένη ηλιοθεραπεία.


Πηγή: http://www.baby.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.