Τρίτη 7 Ιουνίου 2016

Το Instagram έκανε τη μεγάλη αλλαγή

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Παρά τις αντιδράσεις των χρηστών αλλάζει η ροή δημοσιεύσεων.

Μπορεί να μην το έχουν παρατηρήσει όλοι οι χρήστες αλλά το Instagram έχει κάνει μια σημαντική αλλαγή στη ροή του. Κατά τη διάρκεια του σαββατοκύριακου, το δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο που ανήκει στο Facebook, ενεργοποίησε ένα νέο αλγόριθμο που αναδιατάσσει τη σειρά των δημοσιεύσεων για να σας δείξει το «καλύτερο» περιεχόμενο στην αρχή της ροής σας. Οι δημοσιεύσεις με βάση το νέο αλγόριθμο βασίζονται στις πιθανότητες του περιεχομένου που σας ενδιαφέρει, τη σχέση μας με το πρόσωπο που κάνει τη δημοσίευση και το πόσο επίκαιρη είναι αυτή. Αυτό σημαίνει ότι σταδιακά το Instagram θα επιλέγει τι να σας δείξει.

Το κοινωνικό δίκτυο έχει μιλήσει γι’ αυτή την αλλαγή εδώ και μήνες και υπήρξαν αντιδράσεις από τους χρήστες οι οποίοι φοβούνται ότι η ροή δημοσιεύσεων μπορεί να μετατραπεί σε ένα καρουζέλ φωτογραφιών που δεν τους ενδιαφέρουν πραγματικά, ενώ εκείνοι θέλουν να βλέπουν τις φωτογραφίες και τα βίντεο με τη χρονολογική σειρά με την οποία «ανέβηκαν». Οι μικρές επιχειρήσεις έχουν επίσης παραπονεθεί ότι οι δημοσιεύσεις τους θα «πνιγούν» από τις μεγάλες μάρκες που έχουν αυξημένη επιρροή στους χρήστες του κοινωνικού δικτύου. Πολλοί είναι οι χρήστες του Instagram που τους τελευταίους μήνες προτρέπουν τους υπόλοιπους να ενεργοποιήσουν τις ειδοποιήσεις για τις δημοσιεύσεις τους ώστε οι ακόλουθοί τους να λαμβάνουν μια ειδοποίηση κάθε φορά που ανεβάζουν ένα βίντεο ή μια φωτογραφία.

Παρά τις αντιδράσεις, το Instagram φαίνεται πως προχώρησε στην απόφαση να αλλάξει σταδιακά τη ροή των δημοσιεύσεων σε όλους τους χρήστες και θα εμφανίζει πρώρα τις πιο σημαντικές και αυτές που θεωρεί ότι τους ενδιαφέρουν. Σύμφωνα με εκπρόσωπο της εταιρείας οι χρήστες χάνουν το 70% του περιεχομένου των δημοσιεύσεών τους και αυτός είναι ένας καλός τρόπος να έχουν επαφή με όλες ή έστω με τις περισσότερες.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.