Τρίτη 7 Ιουνίου 2016

Στην κορυφή του κόσμου ο 17χρονος Έλληνας τεννίστας

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς είναι και επίσημα στο Νο. 1 της παγκόσμιας κατάταξης των Juniors. Πριν από λίγο ανανεώθηκε η κατάταξη και για πρώτη φορά στην ιστορία της ITF, η ελληνική σημαία βρίσκεται στην κορυφαία θέση του κόσμου. Ταυτόχρονα, ο Στέφανος κέρδισε 30 θέσεις στην παγκόσμια κατάταξη των ανδρών και πλησίασε πολύ στο Top 400 της ΑΤΡ!

Ο 17χρονος Έλληνας τενίστας είχε μια τρομερή εβδομάδα στο Μιλάνο, συνέχεια μιας ούτως ή άλλως κορυφαίας περιόδου που διανύει στο 2016.



Ο Στέφανος, όπως αναφέρει το tennisnews.gr, πέτυχε έξι νίκες και κατέκτησε το Trofeo Bonfiglio, τουρνουά της ανώτερης (Grade A) κατηγορίας της ITF και πανηγύρισε τον σημαντικότερο τίτλο του στα juniors.

Μετά τη νίκη του επί του Αμερικανού Ulises Blanch με 6-4, 6-3, ο 17χρονος εξασφάλισε την άνοδό του στο Νο. 1 της παγκόσμιας κατάταξης των Juniors, στη σημαντικότερη επιτυχία για το ελληνικό τένις σε αυτό το επίπεδο, από την εποχή του Μάρκου Παγδατή.

Η παγκόσμια κατάταξη των juniors



Ο Τσιτσιπάς άφησε πίσω του οκτώ θέσεις για να βρεθεί σε μια κορυφή από την οποία πέρασαν τεράστια ονόματα στο παρελθόν, όπως οι Roger Federer, Gael Monfils και πολλοί πολλοί άλλοι πρωταθλητές. Αξίζει να αναφερθεί ότι λιγότερο από τρία χρόνια πριν, στο Νο. 1 των juniors ήταν ο Alexander Zverev, το 2014 ο Andrey Rublev και το 2015 ο Taylor Fritz!

Αυτή όμως δεν ήταν η μοναδική μεγάλη επιτυχία του Τσιτσιπά για σήμερα. Ο ελπιδοφόρος Έλληνας τενίστας πήρε και τους 18 βαθμούς που κέρδισε στο Futures της Σαρδηνίας το προηγούμενο Σάββατο, όταν πανηγύρισε τον 3ο επαγγελματικό τίτλο της καριέρας του.

Αυτοί οι 18 βαθμοί, τον έφεραν 30 θέσεις ψηλότερα στην παγκόσμια κατάταξη των ανδρών και συγκεκριμένα στο Νο. 406 της ΑΤΡ! Αυτή είναι η πέμπτη συνεχόμενη εβδομάδα που ο Τσιτσιπάς βελτιώνει το career high του στην παγκόσμια κατάταξη, ενώ συνολικά κατάφερε να κερδίσει 126 θέσεις μέσα σε αυτές τις πέντε εβδομάδες! Στους τελευταίους 6 μήνες, έχει κερδίσει 357 θέσεις, αφού το Νοέμβριο του 2015 ήταν στο Νο763 της παγκόσμιας κατάταξης!



H παγκόσμια κατάταξη της ΑΤΡ

Ο Στέφανος θα αγωνιστεί στο Lecce της Ιταλίας για άλλο ένα Futures 10.000 δολαρίων αυτή την εβδομάδα, στην προσπάθειά του να συνεχίσει το νικηφόρο του σερί των 11 αγώνων. Μετά θα πάει στο Παρίσι, για να αγωνιστεί στο ταμπλό των αγοριών του Roland Garros, στο μεγαλύτερο ραντεβού της χωμάτινης σεζόν για το νεαρό Έλληνα.


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.