Τρίτη 7 Ιουνίου 2016

Ψαλίδι έως και 40% στα μερίσματα του Δημοσίου, τι προβλέπει η εγκύκλιος

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Στα τέλη Ιουνίου έρχεται η πρώτη... ψυχρολουσία για τους 280.000 συνταξιούχους δημοσίους υπαλλήλους που εισπράττουν μέρισμα από το ΜΤΠΥ αφού θα ψαλιδιστεί αναδρομικά έως και 40%.

Οι μερισματούχοι πρέπει να «επιστρέψουν» την διαφορά του παλαιού με το νέο μέρισμα για τους μήνες Ιανουαριο - Μάρτιο του 2016.

Οι κρατήσεις για τα αναδρομικά θα γίνουν σε δόσεις έως το τέλος του χρόνου για να εξαφανιστεί το έλλειμμα που φέτος ήταν 286 εκατομμύρια ευρώ
Στα τέλη Ιουνίου θα πληρωθεί για πρώτη φορά το τριμηνιαίο μέρισμα (Απρίλιος – Ιούνιος) με τις περικοπές και μέρος των αναδρομικών. Οι επόμενες καταβολές θα είναι στις 29 Σεπτεμβρίου και στις 31 Δεκεμβρίου.

Μεγάλοι χαμένοι είναι όσοι έφυγαν πριν τις 19/4/2005, λιγότερα χάνουν όσοι συνταξιοδοτήθηκαν από 20/4/2005 μέχρι και 31/10/2011 κι ακόμη λιγότερα οι μετά το 2011. Καταργείται το κατώτατο μέρισμα και το δικαίωμα μερίσματος από τον Ιούνιο φέτος στις ενήλικες άγαμες θυγατέρες θανόντων μερισματούχων, εκτός αν είναι ανίκανες για εργασία ή σπουδάζουν και είναι κάτω από 24 ετών. Τίθεται όριο ηλικίας στα 55 για το μέρισμα χηρείας.

Το "σήμα" για την αναδρομική μείωση, από 1/1/2016, των μερισμάτων δίνει εγκύκλιος του υφυπουργού Κοινωνικής Ασφάλισης Τ. Πετρόπουλου που εκδόθηκε σε εφαρμογή του νόμου ο οποίος επιβάλλει στο Ταμείο ρήτρα μηδενικού ελλείμματος.

Οι κρατήσεις για τα αναδρομικά θα γίνουν σε δόσεις έως το τέλος του χρόνου για να εξαφανιστεί το έλλειμμα που φέτος ήταν 286 εκατομμύρια ευρώ.

Πιέστε εδώ για να διαβάσετε την εγκύκλιο.


Πηγή: http://www.enikonomia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.