Τρίτη 7 Ιουνίου 2016

Τα απαγορευμένα σποτ για τους γκέι

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Το ΕΣΡ έκοψε δύο βιντεάκια.

Δύο σποτ για τους γκέι έκοψε το ΕΣΡ. Το ένα σποτ ήταν για τη συντροφικότητα και το άλλο για το Athens Pride 2016.

Συγκεκριμένα τo ΕΣΡ έκοψε πριν λίγες μέρες και το σποτ Athens Pride 2016 υποστηρίζοντας ότι το μήνυμά του «δεν ήταν ξεκάθαρο». Κεντρικό σύνθημα του φετινού Gay Pride είναι το «Άντρας δε γεννιέσαι, γίνεσαι/Γυναίκα δε γεννιέσαι, γίνεσαι».

Τη διαμαρτυρία τους για την απόφαση του ΕΣΡ να παγώσει την προβολή του σποτ στα κανάλια εθνικής εμβέλειας εκφράζουν με ανακοίνωση τους οι οργανώσεις ΟΛΚΕ, «Thessaloniki Pride», «Athens Pride» και «Θετική Φωνή».

Στην ανακοίνωση τους αναφέρουν:

Οι οργανώσεις Ομοφυλοφιλική και Λεσβιακή Κοινότητα Ελλάδας (ΟΛΚΕ), «Thessaloniki Pride», «Athens Pride» και «Θετική Φωνή» εκφράζουν την έκπληξη και την έντονη αντίθεσή τους προς τους υπεύθυνους της Ανεξάρτητης Αρχής, για την, ανεπίσημη και επί του παρόντος σε προφορικό επίπεδο, απόφαση «παγώματος» της δυνατότητας προβολής ως κοινωνικού μηνύματος από τα κανάλια εθνικής εμβέλειας, του τηλεοπτικού σποτ με θέμα την ομόφυλη συντροφικότητα, που υπεβλήθη προς έγκριση ενώπιον της και υλοποιείται από τις τέσσερις οργανώσεις στο πλαίσιο του Προγράμματος Καταπολέμησης των Διακρίσεων βάσει του Σεξουαλικού Προσανατολισμού και της Ταυτότητας Φύλου «Πρόληψη και Παρέμβαση».

Με την παρούσα ανακοίνωση διαμαρτυρόμαστε έντονα για τη μετάθεση της λήψης της οριστικής απόφασης, από την Ολομέλεια της Αρχής τον Οκτώβριο του 2016, καθώς όπως κατέστη σαφές κατά τη διάρκεια των επαφών μας με το προσωπικό αυτής προκειμένου να ξεπεραστούν οι διαφαινόμενες ενστάσεις, οι λόγοι της εμπλοκής έχουν να κάνουν κυρίως με την «ιδιαίτερη» θεματική του σποτ και πολύ λιγότερο με οποιοδήποτε άλλο χαρακτηριστικό αυτού.

Εκφράζουμε την έκπληξή μας για τη στάση της Επιτροπής του ΕΣΡ, καθώς προ μηνών είχε εγκρίνει την προβολή του τηλεοπτικού σποτ της Γραμμής Ψυχολογικής Στήριξης «11528-ΔΙΠΛΑ ΣΟΥ» που αποτελεί μέρος του ίδιου προγράμματος, ως κοινωνικού μηνύματος και διατηρούσαμε την ελπίδα ότι πλέον είχε απομακρυνθεί από το ομοφοβικό και τρανσφοβικό παρελθόν της.

Καλούμε τους υπεύθυνους της Αρχής να σταματήσουν να δικαιώνουν έμμεσα με τις αποφάσεις τους όσους ακραίους καταπατούν βάναυσα τα ανθρώπινα δικαιώματα στη χώρα μας και να αναλογιστούν τον καταλυτικό ρόλο που μπορούν να διαδραματίσουν ως εκ της θέσεώς τους, στο δύσκολο και μακροχρόνιο αγώνα για την καταπολέμηση των διακρίσεων και τον περιορισμό των περιστατικών βίας που υφίστανται οι πολίτες με διαφορετικό σεξουαλικό προσανατολισμό ή/και ταυτότητα φύλου, ενώνοντας δυνάμεις με την κοινωνία των πολιτών προς αυτό τον σκοπό.

Τέλος, καλούμε την Ειδική Επιτροπή να επισπεύσει τη σύγκλιση της Ολομέλειας της Αρχής και με ευθύνη να αποφασίσει εγγράφως και δημοσίως για την έγκριση ή μη του αιτήματός μας, που αδιαμφισβήτητα αποτελεί κοινωνικό μήνυμα όσο και κοινωνικό ζητούμενο, ενώ παράλληλα ευθυγραμμίζεται με τις σχετικές ευρωπαϊκές οδηγίες αλλά και την εθνική πολιτική στο θέμα.

Το πρώτο απαγορευμένο σποτ






Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.