Πέμπτη 19 Μαΐου 2016

Επιμόρφωση κρατουμένων σε φυλακές των Ιωαννίνων

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Δημιουργική απασχόληση κατά της διάρκεια του εγκλεισμού.

Η Διεύθυνση του Καταστήματος Κράτησης στο Σταυράκι Ιωαννίνων απευθύνει κάλεσε σε τεχνίτες εθελοντές, για να διδάξουν χειροτεχνία και δημιουργία κοσμήματος σε κρατουμένους σε μία προσπάθεια κατάρτισης και επιμόρφωσης τους.

«Στόχος της Διεύθυνσης, στο πλαίσιο του σωφρονισμού αλλά και της επανένταξης των κρατουμένων στην κοινωνία, είναι η δημιουργική απασχόλησή τους εντός της φυλακής, με έργα που θα τους παρέχουν τη δυνατότητα ανάπτυξης των δεξιοτήτων τους» επισημαίνει στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων η διευθύντρια Έλενα Αγαπητού και διευκρίνισε πως, η προσπάθεια αυτή, την οποία επιδιώκει να υλοποιήσει η Διεύθυνση του Καταστήματος, αποτελεί πολιτική απόφαση του υπουργείου Δικαιοσύνης Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Προς αυτήν την κατεύθυνση έχουν ήδη πραγματοποιηθεί προγράμματα κατάρτισης κρατουμένων, σε συνεργασία με το Τμήμα Δια Βίου Μάθησης του δήμου Ιωαννιτών, τα οποία ολοκληρώθηκαν με επιτυχία. Το κάλεσμα προς εθελοντές γίνεται διότι όπως εξηγεί η κ. Αγαπητού, δεν υπάρχει προς το παρόν δυνατότητα συνέχισης των ανωτέρω προγραμμάτων και δεν είναι γνωστό πότε θα καταστεί εφικτή.

Η προσπάθεια που καταβάλλεται είναι σημαντική και είναι απαραίτητη η συμμετοχή της ίδιας της κοινωνίας για την επίτευξή της, τονίζει η διευθύντρια και προσθέτει: «Για τον σκοπό αυτό, θα ήταν καλό να έρθουν σε επαφή οι κρατούμενοι με εθελοντές που θα τους διδάξουν τις τεχνικές κατασκευής ψεύτικου κοσμήματος, χειροτεχνημάτων και ζωγραφικής. Οι απολαβές των κρατουμένων θα είναι μεγάλες τόσο για την αξιοποίηση του χρόνου τους στη φυλακή, όσο και για την επαγγελματική τους αποκατάσταση μετά την αποφυλάκισή τους».


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.