Παρασκευή 1 Απριλίου 2016

Σε ρυθμούς μαραθωνίου η Θεσσαλονίκη

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Τι μέτρα λαμβάνει η Τροχαία.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα εφαρμοστούν το Σαββατοκύριακο στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο του 11ου Διεθνούς Μαραθώνιου δρόμου «Μέγας Αλέξανδρος» με την Τροχαία να λαμβάνει όλα τα απαραίτητα μέτρα για να διεξαχθεί ομαλά η αθλητική διοργάνωση και να αποφευχθεί η ταλαιπωρία των οδηγών.

Αύριο, Σάββατο, θα εφαρμοστούν κυκλοφοριακές ρυθμίσεις κατά τη διάρκεια της λαμπαδηδρομίας, που θα ξεκινήσει από την Παλιά Πέλλα και θα καταλήξει στον Λευκό Πύργο.

Συγκεκριμένα στο δήμο Κορδελιού – Ευόσμου από τις 3 το μεσημέρι δεν θα επιτρέπεται η κυκλοφορία και η στάση όλων των οχημάτων από τα σημεία όπου θα περνούν οι δρομείς (Ανδρέα Παπανδρέου, Μοναστηρίου, Εθν.Αντιστάσεως, Κατσαντώνη, Φλώρου, Μεγ.Αλεξάνδρου, Πλατεία Ευόσμου), ενώ από τις 3:30 το μεσημέρι ανάλογες ρυθμίσεις θα ισχύσουν για το Δήμο Αμπελοκήπων – Μενεμένης (Αγ.Παρασκευής, Μοναστηρίου, Θ.Χατζίκου, Λεωφ. Δενδροποτάμου, 28ης Οκτωβρίου, Καρ.Δημητρίου, Πλατεία Επταλόφου).

Στο δήμο Θεσσαλονίκης από τις 4:30 το απόγευμα δεν θα επιτρέπεται η κυκλοφορία και η στάση των οχημάτων προοδευτικά και ανάλογα με τη διέλευση των δρομέων, στη Λεωφόρο Στρατού και στη Μαν. Ανδρόνικου, από την οδό Γ’ Σεπτεμβρίου μέχρι το ύψος της Πλατείας Χ.Α.Ν.Θ., στην οδό Νικολάου Γερμανού, από το ύψος της Πλατείας Λευκού Πύργου επίσης μέχρι τη ΧΑΝΘ, στις οδούς Σαλαμίνος και Κουντουριώτη, όπως επίσης και στη Λεωφ. Νίκης.

Την Κυριακή, ημέρα όπου θα διεξαχθεί ο 11ος Διεθνής Μαραθώνιος «Μέγας Αλέξανδρος», όπως επίσης οι αγώνες των 5 και 10 χιλιομέτρων, αλλά και ο μαθητικός αγώνας 1.000 μέτρων, από τα ξημερώματα θα απαγορεύεται η κίνηση και η στάθμευση όλων των οχημάτων στη Λεωφόρο Νίκης, καθώς και σε αρκετούς ακόμη κεντρικούς δρόμους της Θεσσαλονίκης.

Επίσης, μέτρα θα ληφθούν στην εθνική οδό Θεσσαλονίκης – Έδεσσας, στο ρεύμα πορείας προς Θεσσαλονίκη, αλλά και από όπου περνούν οι μαραθωνοδρόμοι: στη Λεωφόρο Κ. Καραμανλή στην Ιωνία, στην οδό Νέα Μοναστηρίου (Δήμων Δέλτα, Κορδελιού, Ευόσμου), μόνο στο ρεύμα πορείας προς Πλατεία Δημοκρατίας, στην οδό Μοναστηρίου μέχρι την οδό Γιαννιτσών, μόνο στο ρεύμα πορείας προς Πλατεία Δημοκρατίας, στην οδό Γιαννιτσών, από την οδό Μοναστηρίου μέχρι την οδό Δάφνης και καθ΄ όλο το πλάτος αυτής, στην οδό Δάφνης, από την οδό Γιαννιτσών μέχρι την Νέα Δυτική Είσοδο και καθ΄ όλο το πλάτος αυτής, στη Νέα Δυτική Είσοδο, από την οδό Δάφνης μέχρι την οδό Παλαιού Σταθμού και μόνο στο ρεύμα πορείας προς ανατολικά, στην οδό Παλαιού Σταθμού, από την Νέα Δυτική Είσοδο μέχρι την οδό 26ης Οκτωβρίου (κόμβος Δικαστηρίων) και καθ΄ όλο το πλάτος αυτής, στην οδό Ν. Κουντουριώτου, καθ΄ όλο το μήκος και το πλάτος αυτής καθώς και στην Λεωφόρο Νίκης, από την οδό Ν. Κουντουριώτου μέχρι την οδό Ελ. Βενιζέλου καθ’ όλο το πλάτος αυτής.

Επιπλέον από τα ξημερώματα της Κυριακής δεν θα επιτρέπεται η στάθμευση αλλά και η κυκλοφορία των οχημάτων σε αρκετούς δρόμους των δήμων Αμπελοκήπων – Μενεμένης, Παύλου Μελά και Κορδελιού - Ευόσμου για τη διευκόλυνση των δρομέων.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.